Mat & Restauranger, Tips!

Nyttig glass?

Glass i solskenet

Nu när sommaren är på intåg tänkte jag tipsa om ett nyttigare alternativ till den klassiska GB struten eller vad som nu är just din favorit.

Själv blir jag mindre sugen på sötsaker när det är varmt och jag har faktiskt inte ätit godis sen jag provsmakade dom nya smakerna från Jelly Belly Beans som var 2 veckor sen. Men glass svalkar ju gott i värmen.
 
 
Hallonsorbet
1 frusen banan i skivor
125 gram hallon/frysta eller färska
½ tsk äkta vaniljpulver
Ev. lite vatten
 
 
Gör så här:
Lägg in skivad banan i frysen i minst 2 ½ timme. Plocka sedan fram bananskivorna och lägg i en matbredare (med knivar) funkar med en stavmixer också.
Tillsätt färska hallon eller frysta hallon beroende på hur fast glassorbet du vill ha. Mixa nu runt allting tills det blir en sorbet. Tillsätt nu ½ tsk vaniljpulver. Mixa lite till. Tillsätt lite vatten om det behövs.
Din sorbet är nu klar och redo att ätas direkt!
 
TIPS!
Ett tips är att alltid ha skivade bananer i frysen. Jag tar för vana att alltid ha det och om jag har bananer hemma som jag tror att jag inte hinner äta upp innan dom blir dåliga skivar jag upp dom, slänger i en påse och in i frysen.
 
 
Kvargglass
Orkar du inte göra din egen sorbet eller glass kan jag ju även tipsa om kvargglassen som nu finns att hitta på lite olika butiker. Den är också ett nyttigare alternativ och svalkar i sommarvärmen som vi råkar ha just nu. Den innehåller mer protein och endast 72 kcal, bra va?