Resa

Go Cruising

Fartygsvisning

Eftersom att ett av mina största intressen är att resa och att jag har ett företag som sysslar med det så går jag gärna på fartygsvisning när det kommer in något roligt fartyg till Stockholm. Nu senast var jag på Norwegian Star tillsammans med Go Cruising.

Fartyget tar 2 348 passagerare och har 1 032 personer som jobbar för att ta hand om gästerna. Det finns 17 olika alternativ där du kan äta och 11 olika barer. Dessutom fanns det en lyxigare avdelning på båten som jag hade valt om jag skulle åka där har du allt som du behöver så som pool, restaurang, bar osv och du har såklart tillgång till allt annat på båten också. Tyvärr fick vi aldrig möjlighet att titta på just denna del.

Men vi fick se en massa olika hytter och mellanklasserna med balkong är det jag skulle rekommendera till någon som vill åka, ja om du inte har obegränsat med pengar då är det bara att boka vad du vill, men om fallet är så, så har jag lite andra rekommendationer till dig om du ska på kryssning.

Balkong ger en extra känsla av frihet tycker jag och att kunna gå ut på den när man lägger till i olika länder tycker jag är helt fantastiskt.

Balkong

Naturligtvis finns det en jättestort spa med skönhetssalong och en skön inomhuspool plus ett gym. Gymet var riktigt bra även om jag saknade utsikten som brukar finnas men skit i det där ska man ju träna. Så hålla sig pigg och snygg går alldeles utmärkt.

I utomhuspoolområdet hittar du pooler, vattenrutschkanor och bubbelpooler

Som på alla (typ) kryssningar finns det ett stort casino ombord

Dessutom kan du spela golf på driving range, spela vollyboll, springa på löpslingan som finns utomhus, spela basket, låta barnen leka på barnclubarna, shoppa i någon av alla butikerna, vill du ha en lugn stund besöker du biblioteket, det finns arkadspel eller så besöker du vinkällaren. varje kväll erbjuds olika shower.

På min rundvandring blev vi bjudna på en supergod lunch med parmaskinka & melon, chateaubriand och en rabarber pannacotta. Som alltid när jag är ombord på ett fartyg är det strålande väder och det enda man vill är att checka in och lägga sig vid poolen och bara njuta och uppleva olika länder.

På Go Cruising hemsida kan man läsa att Norwegian Cruise Line motto är “Freestyle Cruising” vilket innebär en väldigt avslappnad atmosfär ombord. Det betyder att det inte finns några krav på att du ska klä upp dig och du äter exakt när, var och med vem du vill. Det finns dock en kväll i veckan då du har möjlighet att klä upp dig om du önskar för då anordnas en speciell middag med dress code.

Det är fullt med aktiviteter både dag och kvällar för alla olika åldrar. Dom har ett stort utbud av restauranger och detta för att deras motto även är att resenären själv ska kunna välja fritt vilken typ av mat och i vilken miljö man ska äta.

Vilka ska åka med Norwegian Cruise Line? Enligt Go Cruising passar detta rederi egentligen alla. Speciellt om du är intresserad av att ha en semester med möjligheter till sportiga aktiviteter i en avslappnad miljö.