Emma Thorsell, Resa

Hur gör man?

Emma
Hur bygger man en kopia av en stad?

Jag har just kollat på en dokumentär om hur hotellet The Venetian i Las Vegas byggdes. Hotellet var länge världens största hotell men ligger idag på andra plats. The Venetian är en kopia av byggnader, skulpturer och platser i Venedig. Jag imponeras av hur detta går till, kostnader och arbete bakom så nästa besök i Vegas kanske det blir att jag bor där istället för det tänkta Cosmopolitan.

Jag gillar att bo på The Venetian och dom har större standardrum än dom flesta andra hotellen. Jag tycker dessutom att hotellet ligger bra på Stripen, jag anser att man ska bo mellan Cosmopolitan och just The Venetian.

Kolla in programmet från National Geographic om du vill imponeras och förundras hur det egentligen går till. Tänk sedan när det väl är klart och man ska bemanna allt detta…. Det finns personal på varenda kvadratmeter känns det som. Flera av hotellen har egna parkeringshus till personalen (Wynns parkeringshus är 5 gigantiska våningar bara till deras personal) så man kan ju bara fantisera om hur mycket personal jobbar varje dygn på The Venetian och även om man fantiserar så har man säkert helt fel. Hmmmm jag ska se om jag kan kolla upp hur många som jobbar.

Här har ni programmet