Slaveri & barnhandel

Emma
Som Katarina skrev

Katarina har ju redan berättat att vi var på Beauty Week igår och hade jag inte varit så överöst med jobb så hade jag verkligen ägnat mer tid där. Men jag hinner helt enkelt inte.

Igår när vi var där stannade jag till i Biofoods monter och träffade på trevliga Matilda som berättade en massa intressant om deras produkter, var det något (förutom trevlig) hon kunde så var det verkligen produktkännedom om deras alla godsaker.

Jag har ju såklart varit i kontakt med Biofoods produkter innan eftersom jag är storkonsument av deras kokosvatten, Vita Coco. Sen kom jag i kontakt med dom under lanseringen av appen Look8 och fick då med mig några prover hem. Några av dessa la jag ut när jag lagade mat i appen, men sen fanns det en produkt som jag liksom inte hann lägga ut.

Anledningen till att jag inte hann lägga ut den var för att jag åt upp den så galet snabbt.

Det är en choklad som jag nu också fick höra storyn bakom av Matilda vilket gjorde att jag älskar den ännu mer. Tony´s Chocolonely är den godaste choklad jag någonsin ätit, jag på riktigt älskar den.

Förutom att den är så galet god så är den fri från slaveri och barnarbeten…… Borde inte det vara självklart kan man tycka? Jo, men tyvärr ser inte verkligheten ut så. HÄR kan du läsa Biofoods pressmeddelande om Tony´s Chocolonely. LÄS DET! du kommer garanterat inte köpa någon annan choklad.

08717677336654_c1n1

Allting är inte alltid rättvist därav dom oregelbundna bitarna på chokladkakantonys

Lägger in en gripande dokumentär om chokladindustrins barnslaveri

Eftersom jag hittade filmen nu så har jag bara hunnit titta 15 minuter på den men hade ingen lust att åka iväg på mitt möte eftersom det enda jag ville göra var att kolla klart på filmen.

Kommentera