Vi lagar 9 rätters på nyår

Emma
Det blir 9 rätters på nyår

Nu är all planering för vår nyårsmeny klar, det kommer bli 9 olika rätter. Låter ju galet mycket men middagen sträcker sig från kl 13 till klockan 24. Vi kommer alltså sprida ut middagen under hela dagen och börjar kl 13 med första förrätten och avslutat med korvgrillning på tolvslaget nere på vår brygga. Så här kommer vårt nyår se ut.

Nyårsmeny

13.00 Bubbelfördrink
fläder, mynta, citronsaft, bubbel. Serveras i champagneglas

13.00 Tonfisktartar
tonfisk med chili, lime, vitlök, mango, mangovinäger, olivolja, koriander, tunnbrödschips, krossad torkad mango. Serveras i glasskålar
Dryck: Prosecco, Italien

13.30 Ugnsbakade rödbetor
med chevre, honungsyoghurt och ruccola. Serveras i minigrytor
Dryck: Prosecco, Italien

14.00 Kantarelltoast
silverlök, kantareller, syrad lök. Serveras på små skärbrädor
Dryck: Riesling, Tyskland

14.30 Carpaccio
syrad rödlök, västerbottensostolivolja, citron, vit balsamvinäger och pinjenötter. Serveras på assietter
Dryck: Pinot Noir, Bourgogne Frankrike

Matlagningspaus, promenad, mys framför brasan och sällskapspel

19.00 Fördrink Mango colada
kokosmjölk, mango, vodka, chili, lime, carambola. Serveras i tumblerglas

19.00 Oxfile
ugnsbakad jordärtskocka, grillad paprika, kryddsmör, och syrad jordärtskocka. Serveras på saltskärbräda
Dryck: Barolo, Pimonte Italien

19.30 Lamm
palsternackspure, stekt brysselkål, rödvinssky, torrstekta mandelspån sallad med ruccola och rödlök. Serveras på tallrik
Dryck: Barolo, Pimonte Italien

20.00 Glassdessert
Serveras i glasskål
Dryck: dessertvin, Orange muscat, Australien

20.30 Ostbricka
olika ostar, kex och flera marmelader. Serveras på stor träskärbräda

24.00 Korvgrillning på bryggan
korv, gurksallad, torkad lök, senap, ketchup
Dryck: Champagne

Detta blir vår meny på nyår, mums!

Bildresultat för nyår emma thorsell

Kommentera