Bästa restaurangbesöket i Riga – en restaurang att besöka

En restaurang ni måste besöka

Om ni åker till Riga vilket jag tycker att ni ska göra så är restaurang COD Robata Grill Bar ett måste. Ni hittar fantastisk mat, kunnig och otroligt trevlig personal i en miljö som stämmer överens med temat på restaurangen. Restaurangen erbjuder en modern japansk meny med saker som var helt fantastiska.

Jag fick även reda på att när dom öppnade restaurangen för ca 2 år sen så var Uvis Janicenko deras kökschef. Kommer ni ihåg att jag var Fjällvikens pop up restaurang i Åre när jag var där sist? Restaurangen heter iallafall Uvisan och är döpt efter Uvis som kökschef där och i vanliga fall sous chef på Fäviken.

Tillbaka till COD

Dom har en matsal med öppet kök men eftersom vi hade Molly med oss så satt vi i deras mysiga källare med plats för ca 18 personer och en bar. I taket hängde körsbärsblommor och allt höll temat med den Japanska stilen rakt igenom.

Vi började middagen med varsin drink som rekommenderades av vår servitör och dom var gudomligt goda.

Vi blandade hej vilt från menyn och allt var verkligen supergott. Till förrätt inriktade vi oss på fisk och till varmrätt åt jag en wagyu biff. Molly var dom supersnälla mot och hon var den som först fick sitt vatten till bordet, till middag fick hon en liten egen skål med wagyu biff. Det kallar jag extra service.

[easy-image-collage id=19162]

Detta var vårt bästa restaurangbesök i Riga och när jag åker tillbaka så är COD naturligtvis med på listan av restauranger jag tänker besöka.

Här är lite av det vi åt

Kommentera