Mat & Restauranger

Eventdags med Mitas Mat på smakateljén

I måndags var det event med Mitas Mat

Jag hjälper Mita en del eftersom jag så gärna vill att det ska gå hennes väg och jag gillar Mitas Mat plus att hon är min vän. Jag älskar maten och konceptet hon har nämligen.

Maten säljs i singelpåsar som är miljösmarta och du kombinerar själv ihop den middag du önskar. Du väljer mellan 4 olika komponenter proteiner, kolhydrater, grönsaker och sås, det finns 5 olika alternativ inom varje komponent.
En favoritkombination hos mig är 1. proteiner – heta köttbullar 2. kolhydrater hoppar jag över i denna rätt, 3. men jag tar två grönsaker nämligen Broccoli-blomkålsstomp med parmesan och ugnsgrillade grönsaker, 4. sås – tomatsalsa

När jag inte är jättehungrig brukar jag nöja mig med proteiner och grönsaker, ibland köper jag bara någon av mina favoritsåser och tar med till landet. Du kan helt enkelt välja och vraka som du vill. Maten har dessutom en lång hållbarhet eftersom den tillagas med sous vide metoden och alla råvaror är naturligtvis färska.

I måndags var det iallafall ett gäng härliga människor som vi bjöd in till en sommarbrunch. Dom bjöds på en nyttig smoothie som fördrink och sen var det buffé där alla gäster kunde välja och vraka som dom ville.

Det finns nåt för alla

Det finns nämligen nåt för alla oavsett vad du äter, maten är dessutom glutenfri och innehåller inga onödiga tillsatser. Dessutom smakar den nåt tills skillnad från den vanliga färdigmaten som brukar vara ganska tråkig i smakerna.

Du kan läsa mer på Mitas Mat hemsida och där kan du även beställa mat om du blir sugen på att testa. Jag älskar hennes mat och nu när det är slut på sommarslarvet så blir det att ta tag i kosten igen.

Mitas Mat

Några av proteinerna (det finns vegan också)

Några av kolhydraterna

Här har vi några av grönsakerna

Såser från Mitas Mat