Tobak och grönsaker i trädgården, Fäviken del 4

Hur många odlar egen tobak?

Nu kommer del 4 från Fäviken (länkar till del 1, del 2, del 3) Eftersom att mycket av det som serveras kommer från egna odlingar så var vi såklart nyfikna på hur det såg ut och eftersom att det är sommar så var det perfekt tid att besöka trädgården. Det odlades inte bara grönsaker, frukter och blommor utan även tobak. Förutom att dom odlar sin tobak så gör dom givetvis sitt eget snus också (mer om det i del 3).

På hösten så skördar dom allt som finns kvar och konserverar på olika sätt genom inläggningar vilket gör att dom fortfarande kan servera egenodlat även på vintern. Jag har bara sett skafferiet eller jordkällaren med alla inläggningar på bild men jag som fullkomligt älskar allt som är inlagt skulle gärna gå bananas på ett sånt ställe, tänk vilken dröm.

Trädgårdsmästaren Ezekiel

Deras trevliga trädgårdsmästare Ezekiel som ursprungligen kommer från Australien mötte upp oss utanför restaurangen för en guidad tur som avslutades med att han dukade upp en liten pick nick korg med godsaker i det lilla huset intill trädgården.

När vi var klara med vår lilla pick nick gav vi oss av tillbaka till restaurangen där vi stötte på Fävikens kock Magnus Nilsson. Hans historia och resa han gjort är helt fantastisk och att han kan lyckas med att öppna en av världens topprestauranger mitt ute i ingenstans är också helt otroligt. Jag tipsade tidigare om “Chef’s Table” på Netflix och avsnittet om Fäviken, kolla in den om ni är intresserade av mat och matlagning. Själv har jag sett den flera gånger.

Utsikten ifrån loungen

Restaurangen
loungen på nedervåningen och matsalen på mellanvåningen 

Upphämtade av Ezekiel

Ezekiel guidar oss i trädgården

Här odlas det tobak

Uppdukning

På vägen tillbaka stötte vi på kocken Magnus Nilsson
och det blev en liten pratstund

Kommentera