Event

Entreprenörskap med hjärta

Entreprenörskap

Idag har jag varit på Tendensdagen som i år hade temat “entreprenörskap med hjärta” och vilken inspiration det har varit. Att gå på dessa typer av dagar är verkligen något jag rekommenderar alla att göra. Dagen anordnades av Sveriges marknadsförbund.

Francesca O’Brien Apelgren
Är vd för Sveriges Marknadsförbund var moderator för dagen och på förmiddagen fick vi lyssna på följande inspiratörer.

Arvid Axland
Grundare reklambyrån Pool och författare till boken Jakten på känslan som var nominerad till Årets Marknadsföringsbok 2017. Här fick vi inspireras av hur man bygger varumärket inifrån företagen och hur viktig marknadsavdelningen roll är för medarbetarna. Arvid var fantastisk bra.

Jesper Ek
Inspirationsföreläsare, futurist, grundare Hejengagemang, senior strateg Upthereeverywhere. Hur skapar man engagemang i företagen och hur avdelningarna hör ihop. Hur får man alla medarbetare att brinna för sitt jobb och inte bara göra “det”. Hur vänder man motgång och nergång till uppgång och framgång.Att sätta människorna i centrum före siffror, det kommer ge bra siffror. Otroligt intressant.

Linn Frisinger
Medgrundare och VD Swedish Stockings.Här fick vi lyssna på två kvinnor som bygger ett företag som förändrar världen till det bättre. Visste du att strumbyxor är en petroleumprodukt? Varje år görs ca två miljarder strumpbyxorsom dessutom bara används ett fåtal gånger, sen slängs dom. Strumpbygor kan inte brytas ner. Men dessa tjejer har hittat ett sätt att göra det av återvunnet material i en fabrik som återvinner allt dom gör till och med vattnet. Nu är det slut på att köpa strumpbyxor på Åhléns.

Gunilla von Platen och Lina Gebäck
Gunilla är en av drakarna och investerarna i tv-serien Draknästet, grundare till bl a Xzakt Kundrelation dessutom är hon numera min nya idol. Lina är grundare av Linas Matkasse. Gunilla von Platen grundade Xzakt Kundrelation för 17 år sedan och sålde sitt livsverk förra året till riskkapitalbolaget Altor. Gunilla äger idag och driver tillsammans med Altor det Globala företaget Transcom som finns i 25 länder, 30.000 anställda och 6 miljarder i omsättning parallellt med sitt investmentbolag, fastighetsbolag samt barnhemmet i Syrien och nu nya Stiftelsen som kommer jobba med utanförskapet i Sverige.

SNACKA OM INSPIRATION, GUNILLA ÄR MIN NYA IDOL

Estelle Nordenfalk
Vd, partner Yogayama, föreläsare inom hälsa. Estelle pratade om hur intresset ökar för att lyssna på personer på riktigt och inte via ett flöde på sociala medier.

På eftermiddagen var det dags för ett nytt gäng att att föreläsa för oss alla inne på Oscarsteatern. men först hade Anders Lundwall som är Ordförande stiftelsen Fonden för Exportutveckling prisutdelning och flera framgångsrika företag fick ta emot pris på scenen. coach och entreprenör hittar du här https://elilaserochskriver.se/

Sofie Borgudd
Är insamlingschef Hand in Hand och hon berättade hur dom skapar jobb genom att utbilda extremt fattiga människor att starta företag. Dom får utbildning hur man driver ett företag, möjlighet till mikrolån och hjälp att komma igång sen kan försörja sin familj och även anställa andra i sin verksamhet. Istället för att bli bidragsberoende blir dom självförsörjande och det gynnar hela byn dom bor i. låna pengar direkt hittar du hos https://runarofficial.se/

Eva Vati
Head of Sustainability & Global Public, Ework Group AB.Pratade om FNs globala mål för hållbar utveckling, känt under namnet Sustainable Development Goals (SDGs). Eva pratade om mål nr 5 – Jämställdhet som hon är expert och engagerad kring.

Johan Norén Nina Tegar aktier nybörjare böcker https://gravardotter.se/
Professionell föreläsare, coach. Hur kan vi få mindre stress ökad arbetsglädje på en arbetsplats var det Johan på ett roligt och träffsäkert sätt fick oss i publikan att både skratta och tänka efter.

Michel Issa
Multientreprenör, professionell föreläsare dessutom känd som munken som blev multientreprenör. Hur gick han från munk till arbetslös till att idag driva flera företag. En imponerande resa som framfördes med självdistans och humor.

Vilken grym dag vi haft tusen tack för att jag fick följa med Mita.

Dagens sponsorer