Lagar vi mat på landet? Såklart, jag älskar att laga mat

På landet lagar vi alltid mat

När vi är i stan så blir det ofta att vi köper färdigmat, äter på restaurang eller lagar enkel mat. Men när vi åker till landet går vi all in på matlagningen och lagar alltid mat.

Vi äter alltid fantastisk mat på landet

Denna helg startade på fredagen när vi kom upp på landet strax efter 17 och kvällens middag var fondue på oxfilé med massa olika grönsaker, flera såser och coleslaw, så gott. Vi äter ofta fondue på landet när det är höst och vinter.

Till lunch på lördagen blev det en fantastisk torskrygg med skirat smör, färska räkor, färskriven pepparrot och kokt potatis, varför jag inte lagar fisk oftare? Torsk och tonfisk är mina favoriter när det gäller fisk men ska slå till och köpa något annat nästa gång vi åker till landet.

Lördagens middag blev rådjursytterfilé med slow cooked potatis, Marie gjorde en magiskt god rödvinssås, sen en jordärtskockskräm, en puré på palsternacka och timjan sen hade jag gjort inlagda jordärtskockor som tillbehör. Vilt är ju också en favorit på hösten.

Efter middagen hade vi en liten lakritsprovning med massa goda olika lakritsar, som Marie hade fått i present. Både jag, sambon och Marie älskar lakrits.

Idag till frukost har vi ätit amerikanska pannkakor med färska hallon, ananas, sirap och florsocker. Givetvis stod även en stor termos med kaffe och juice på frukostbordet.

Till lunch idag tänkte jag göra hemmagjorda köttbullar, en gräddsås, potatismos, inlagd gurka, sen fuskar jag med färdigköpa rårörda lingon till det.

Ser redan fram emot nästa helg på landet med en massa ny god mat och goda viner. Dessvärre har jag då inte fotat något förutom pannkakorna nu på morgonen, men är man hungrig så är man och då hinner man inte alltid att fota.

Frukost

Lakridsprovning

Kommentera