Lilla Ego är lätt en favorit och jag går mer än gärna hit

Vi åt middag på Lilla Ego

En av mina favoritrestauranger är Lilla Ego som bara ligger ett stenkast ifrån oss. Men det kan vara lite kämpigt att få bord så senaste gångarna har vi suttit i deras matbar. Där finns det alltid 8 platser som inte går att boka så är du först där så är det din plats.

Jag skulle gjort inlägget när jag hade alla tillbehör i huvudet efter middagen men tyvärr glömde jag bort det, ni får helt enkelt själva försöka få bord för att få denna gudomliga matupplevelse hos dom.

Köksmästare är Daniel Räms och Tom Sjöstedt

Daniel blev Årets Kock 2013 och han var den som presenterade maten för oss när vi var där. Han har tidigare jobbat på lyxkrogar som ex Oaxen.

Tom blev Årets Kock 2008 och var med i Svenska kocklandslaget när dom vann guldmedalj på VM 2006, han ingick 2010 i juryn i TV3:s program Stjärnkockarna och lagade 2017 Nobel middagen. Sen är han storebror till bloggaren Tyra Sjöstedt och författaren Sofie Sarenbrant.

Vi var iallafall där häromdagen och åt middag och det var magiskt gott.

Tonfisk men shiso, broccoli och chili

Biff med rotselleri och jalapenos, magiskt gott

Marängsviss på Lilla Egos sätt

Gillar att det är ett öppet kök
och att man typ hänger med kockarna när man sitter i matbaren

Vill ni gå dit och äta så var ute i tid om ni vill boka bord. Dom släpper sina bord 3 månader framåt i tiden och jag rekommenderar att du hänger lite på låset om du vill ha en speciell dag. Du kan också ha tur att nån avbokar så jag går in ibland och kollar hur det ser ut bland bokningarna. Hittar jag inga bord så är jag antingen där tidigt eller sent för att få äta i matbaren.

Kommentera