Nyttig mat i fokus på eventet med Mitas Mat

Nyttig mat stod på menyn

I tisdags hjälpte jag Mitas Mat på ett event som Erwik Communication bjöd in till. Det var ett pressevent med två sittningar där olika typer av media skulle få smaka nyttig mat från Mitas Mat.

Jag var på Smakateljén redan kl 9.30 för att fixa iordning innan alla gäster skulle komma. Första sittningen var 11.30 och det är alltid mer att fixa än vad man tror, även om det bara är ett lunchevent. Under själva eventet stod jag mest i köket och fixade att alla skulle få mat. Men hann prata med flera av gästerna när dom kom och hämtade maten på buffén som stod framdukad.

Nyttig, klimatsmart och gott

Jag har skrivit om Mitas Mat flera gånger innan. Men om du vill äta nyttig och klimatsmart mat så ska du absolut kolla in detta alternativ. Dessutom innehåller maten inga onödiga konserveringsmedel och det finns alternativ för alla smaker, även veganskt och gluten och laktosfritt.

Bra jobbar Erwik Communication, Mitas Mat och Lina som var min högra hand under eventet.

Mitas Mat

Detta bjöds gästerna på:

Proteiner:
Heta köttbullar
Mexpanna med jalapeños
Pulled chicken,
Chililax
Orientalisk pulled jackfruit

Kolhydrater:
Rårismix med mungbönor
Pepparrotsbulgorotti med spenat
Nakenhavre med grillade grönsaker
Ugnsbakad sötpotatis med chili och sesam
Quinoamix

Grönsaker:
Smakrika rotfruktsnudlar
Rotfruktspytt med edamamebönor
Ugnsrostade grönsaker
Broccoli- och blomkålsstomp med parmesan
Krämig rödbetstagliatelle

Såser:
Mango- och kokossås
Grön currysås
Krämig koriandersås
Tomatsalsa med lite sting
Ingefära-, chili- och vitlökssås

Just på eventet fick gästerna smaka på all mat men det du kan göra om du beställer på hemsidan är att kombinera dina egna maträtter. Några av mina favoriter är

Heta köttbullar
Broccoli- och blomkålsstomp med parmesan
Tomatsalsa med lite sting

och även denna är en favorit

Mexpanna med jalapeños
Rårismix med mungbönor
Ugnsrostade grönsaker

Sen älskar jag dem heta köttbullarna tillsammans med krämig rödbetstagliatelle. Tomatsalsan använde jag istället för att köpa sås till det jag lagar hemma. För självklart kan du använda bara någon av maten för att komplettera det du lagar hemma. Jag brukar ta mexpannan och göra en form av tackrätt hemma. HÄR hittar du Mitas Mat.

Kommentera