Emma Thorsell, Vin

Italienska vindagen med Garage del Gusto

Italienska vindagen på Grand Hotel

Igår hade Fabio bjudit med mig och sambon på den Italienska vindagen på Grand Hotel. Vi sågs där strax efter klockan 12 och då hade Fabio och hans Emma redan hunnit prova igenom ett gäng viner.

Massvis med utställare och producenter

Jag vet inte hur många utställare och producenter som var på plats, men det var många. Även om vi spottade så fanns det inte en möjlighet att smaka på allt som presenterades men jag hittade några favoriter iallafall. Min dotter som jobbar på Garage del Gusto ibland var också där.

Vi smakade viner från massa olika delar av Italien. Mest rött men några riktigt goda vita viner smakade jag också. Det fanns även en del prosecco och spumante som jag provade plus att jag hittade två stycken dessertviner. Jag älskar dessertviner så hade gärna provat fler sådana.

När vi tycket att vi fått nog med intryck av vin så var det hög tid att få i sig något att äta. Jag hade inte ätit på hela dagen så jag var verkligen superhungrig. Vi promenerade ner till Strandvägen 1 för att äta.

Tack Fabio för att vi fick följa med, det var så supertrevligt

Några favoriter

Om du missat så är Garage del Gusto min Italienska favoritrestaurang och dessutom ligger det bara runt hörnet ifrån där jag bor. Har du inte varit där så kan jag verkligen rekommendera ett besök, men ett tips är att boka bord för det är ofta fullbokat.

Dessutom har dom något som heter Aperitivon och Apericenan som serveras alla dagar. Det innebär att dom dukar upp småplocka av Italienska delikatesser och det enda du behöver göra är att köpa drycken. Tilltugget bjuder dom på, exakt så som det är i Italien. Bra va? Du hittar alla info på deras hemsida www.garagedelgusto.com så kika in där om du är nyfiken.