Emma Thorsell

Hemlösa och behövande fick idag mat av oss

Hemlösa och behövande

Idag var jag tillsammans med Mitas Mat i St:a Claras kyrka och tillsammans med kyrkan delade vi ut mat och kläder. jag tror att det var nästan 100 hemlösa och behövande där som var där för att få hjälp.

Det fanns allt från Mitas färdiga mat till mackor och matlådor. Frukt, grönsaker, mjölk, fil och rotfrukter fanns det även att välja bland. Jag uppskattar verkligen att hjälpa till helt utan något tillbaka när det gäller saker som detta. Men jag kan också bli irriterad få människor.

Tänk om hon får fira jul själv utan mat

Vad blir jag irriterad på? Jo, men som exempelvis så stod jag och delad ut frukt. Alla fick ta 3 frukter var från lådorna med äpplen, päron, apelsiner osv och 1 frukt från lådorna med hela meloner och förpackningar med vindruvor. Detta såklart för att det ska räcka till alla.

Men då finns det vissa som ska roffa åt sig…. Sen roffar dom åt sig lite till när dom tror att jag inte ser plus att man ens får ett tack. Det gillar jag inte. Medans vissa andra kommer och frågar hur många man får ta, tar så många och säger tack. Ja, dom personerna gav jag faktiskt lite extra till. Det kändes bra för mig.

Lilla pensionärsdamen som fick en extra måltid av mig blev så glad att hon nästan började gråta och sa: – Nu klarar jag mig nog fram till jul. Lilla vännen, det skar i mitt hjärta och jag rotade genast fram en måltid till bland Mitas mat och gick ifatt henne. För min enda tanke var, tänk om hon inte har  någon att fira jul med och kanske inte nån mat……

Tack Mita för att jag fick vara med och dela ut din goda mat

hemlösa

Mita i St:a Clara kyrka

hemlösa

Mat på ingång

Mitas mat

Självklart var Molly med i kyrkan

Nu sitter jag och kollar på Svenska Hjältar galan och där hyllas dom som verkligen gör skillnad. Tack till alla som gör saker för dom som behöver det. Behöver jag säga att tårarna forsar längs kinderna när jag tittar på detta program.