Härlig restaurangupplevelse

Vi var på ICHI

Jag hade för ett bra tag sen bokat bord på ICHI. En fantastisk restaurangupplevelse. Maten var grym och servicen perfekt. Som gammal restaurangare så är jag kräsen på maten men jag kan vara ännu kräsnare när det gäller servicen. Men här var den top-notch.

Från deras egna hemsida:

Uträttat med stort hjärta, drömmar och kunskap tillsammans med Japanska tekniker är vårt mål att ge Stockholm en ny typ av restaurangupplevelse med nya smaker och kreativt matlagande.

Saori Ichihara är kökschef och delägare hon föddes i Osaka, Japan 1989. Hon flyttade till Sverige 2014 och har här jobbat på stjärnrestaurangen Esperanto och även på två-stjärniga Oaxen Krog. Dessutom har hon fått bronsmedalj från Sveriges Gastronomiska Akademin och vann Stella-galan 2018 som bästa kvinnliga kock.

Nu satsar hon på en ny version av Nordisk och Japansk matlagning. Du serveras en set menu och kan välja till ett varierande dryckespaket som är väl anpassat till maten. Vi fick flera olika sake, vitt vin, rött vin, dessert vin och öl.

Det enda som var lite tråkigt var att jag inte fick med någon meny när vi gick så jag kommer faktiskt inte ihåg exakt vad det var vi fick. Men jag ska försöka guida er igenom menyn och drycken.

Restaurangen är lite hemlig med stora gardiner för fönstren och bara en liten, liten skylt utanför. Så bokar du bord håll ögonen öppna när du närmar dig adressen.

Först serveringen fanns redan på bordet när vi kom.
Bovetelöv låg fint upplagda på kvistar som prydde borden

Fördrink en sake

Vi valde till en bentolåda
Morot, potatis, inlagt, lardo, äpple var några av ingredienserna

En liten amuse-bouche

Betor i fokus

Riven röding

Sen var det dags för brödservering

Torsk, blomkål

Muuuu

Vi valde även till osta innan dessert, ett bra val

Sen var det dags för lite neutraliserande “sorbet”

Middagen avslutades med en fantastisk god dessert
den annorlunda ingrediensen här var soja

Det är andra gången på kort tid som jag får torkade, eller snarare frystorkade lingon på desserten. Ska kolla upp hur man gör det, för gott är det. Jag tänker att det skulle vara supergott till förrätter också.

ICHI har mottagit utmärkelserna
ÅRETS STJÄRNSKOTT (WHITE GUIDE 2018)
ÅRETS FINKROG (METRO 2018)
ÅRETS BÄSTA RESTAURANG(ALLT OM STOCKHOLM 2018)

Kommentera