Michelinstjärna av dottern

Vilken jäklans grym födelsedagspresent

Har skrivit det förr och skriver det igen, vilken jäkla grym dotter jag har. Hon mellanlandade i Stockholm 3 dagar innan det var dags för nya äventyr. Det passade perfekt in på att fira min födelsedag. Det enda jag fick veta var att vi skulle vara borta kl 18.

Vilken grym present

Tror ni inte ungen har bokat bord på en restaurang jag jättegärna velat besöka ett bra tag. Nämligen guide Michelin restaurangen Volt på Östermalm.

Vilken grym upplevelse det var. Vi tog deras 6 rättersmeny med tillhörande vinpaket. Men vi startade såklart middagen med lite bubbel.

Menyn såg ut såhär
Broccoli – Ostron – Vitlök
Makrill – Tomat – Knäckebröd
Störböna – Färskost
Bovete – Ullgris – Örter
Zucchini – Äggula – Korn
Jordgubbe – Mjölk – Kamomill

Men vi började med varsitt glas av detta godingar

Middagen började med två stycken snacks ett med
potatischips och sik med matjessillskryddning det andra med sockerärta och fänkål

Sen var det dags för första rätten på menyn nämligen Broccoli – Ostron – Vitlök som följdes av Makrill – Tomat – Knäckebröd där jag istället tog en vegetarisk variant med Getost – Syrad grädde – Tomat – fermenterad tomat dressing.

Nu var det dags för rätt nummer tre som var Störböna – Färskost som serverades som ett litet brev från köket. Vinet kom från Ismael Gozalo.

Sen kom en av mina favoriter nämligen Bovete – Ullgris – Örter magisk god och vinet var pricken över i:t nämligen ett rosa gamay vin från Auvergne i Frankrike.

Sista rätten innan det var dags för dessert var Zucchini – Äggula – Korn om någon serverar mig en lika god zucchini kan jag äta det varje dag. Vinet var en Italienare från Toscana.

Sist ut vad desserten Jordgubbe – Mjölk – Kamomill som serverades med ett vin som spontanjäst på flaskan så det innehöll lite bubblor. Efter det serverades en lite honungspastill med bipollen.

Men vi var inte klara här utan ville såklart ha lite kaffe på maten. Det vi inte visste var att kaffet serverades med en fika så nu fick vi mer att äta. Kaffet var en korsning av robusta och arranicq som serverades till fikat med sockerkaka med vårbrodd sen rullrån som innehöll torkad jordgubbe. Jag fick en Jura till det och Bella en rökt gin.

Tack Bella för en grym upplevelse och födelsedagspresent. Älskar dig!

Bild från vårt vecka på Ishotellet

Kommentera