5 snabba sommartips!

5 tips inför sommarens ledighet:

1. Börja dagen hälsosamt – börja dagen med en hälsosam och nyttig frukost kan du dessutom få till en morgonpromenad (förhoppningsvis i strålande sol) kommer det göra det lättare att fortsätta i samma linje resten av dagen. Detta höjer även din energinivå och du kommer känna dig piggare resten av dagen, även om det kanske känns lite motigt att ge sig ut på en promis direkt på morgonen. Men man vill ju vara pigg och kunna ta vara på så mycket som möjligt av sommardagarna, eller hur?

2. Rör på dig ta vara på sommaren och som jag skrev i ett inlägg tidigare, passa på att få en snygg bränna när du rör dig utomhus i solen. Se möjligheter istället för svårigheter. Det är nu när du är ledig du har alla möjligheter till att röra på dig. All aktivitet är bra för kroppen, bara din fantasi sätter gränser!

3. Drick vatten – starta alltid dagen med vatten. Tycker du att det är lite “tråkigt” att dricka vatten, smaksätt det då med mynta, jordgubbar, chili, ingefära, persika eller det du gillar bäst. Ska utomlands till värmen är det ännu viktigare att fylla på med mycket vätska, där skulle jag till och med rekommendera att ta vätskeersättning om du har svårt att få i dig tillräckligt med vatten.

4. Släppa alla tankar på jobb!Jag vet det kan vara lättare sagt än gjort att inte tänka på jobb, men bestäm iallafall att ha vissa jobbfria zoner. Det kan vara när du gör något speciellt eller under vissa tider, försök att vara i nuet och verkligen ta vara på din ledighet.
Jag skriver alltid upp allt jag kommer på att jag måste göra och sen gör jag det under speciella tider på min ledighet, resten försöker jag verkligen att vara just ledig.

5. Samla energi och njut av dagarna! – men behåll fokus. Fokus på dina målsättningar både privata och jobbmässiga. Annars kommer det bli extremt tufft att komma tillbaka efter en lång och skön semester.

pw

Kommentera