Skönhet

Dermapenbehandling

Min andra behandling

Jag har just gjort min andra behandling av Dermapen på New Clinic. Dermapen™ är microneedling som orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Huden reparerar skadan och börjar producera nytt kollagen och det bildas även nya kapillärer (små blodkärl) i huden.

Resultat av det blir att min hud föryngras och förbättras. Fördelen med Dermapen™ mot en del andra behandlingar är att den kan utföras året om på alla hudtyper- och färger.

Som nästan alla andra behandlingar behövs det en lut för att få resultat. 3-6 behandlingar, beroende på hudens kondition och tillstånd rekommenderas av Dermapen.

Jag har gjort ansikte och dekolletage och behandlingen tog ca 45 min med rengöring och lugnande ansiktsmask. Själva Dermapen behandlingen tar ca 15 minuter, jag tycker inte att det gör ont men är man känslig så kanske man kan uppleva lite “skav”.

Efter behandlingen har jag fått en liten lätt rodnad, men den brukar lägga sig efter några timmar om inte så har den lagt sig dagen efter. Det man inte ska göra är att träna på 24 timmar efter behandlingen inte heller sminka sig eller tvätta ansiktet samma dag, annars är det fritt fram för normala aktiviteter.

Dermapen används framför allt för att behandla följande indikationer:

Huduppstramning och -föryngring

Fina linjer och rynkor

Stora porer

Oren hud och acne

Milier, keratosis pilares

Pigmenteringar

Ärr, inclusive acne ärr, kirurgiska ärr och brännskador

Hudbristningar

Alopecia

 

En lugnande sheetmask efteråt