Emma Thorsell

Även gravida kvinnor behöver massage

Det finns mycket gravida kan göra och inte göra. Oftast går man igenom tillsammans med sin barnmorska vilka mat man ska undvika och vad som är bra att äta extra av under din graviditet. Det är alltid bra att ta folsyra och äta mycket gröna blad.

Du kan göra en smoothie på bara spenat och lite banan i för att få i dig massor av nyttiga ämnen. Andra saker som är bra för en gravid kvinna är att undvika fisk som har förryckte kvicksilver i sig. Du kan fråga din barnmorska om du vill veta exakt vilka sorter du ska undvika. När det gäller zonterapi och akupunktur så får du också gå igenom detta med din barnmorska. Säkert kan man gå på sånt men för säkerhets kull så ta det gärna med din barnmorska som träffar fler gravida kvinnor och har mer erfarenhet om det.

Välj också en barnmorska som du trivs med som förstår dina behov samt ha gärna mottagningen nära dig. Tänk på att ju större magen blir desto jobbigare att kliva in i en bil för att åka dit. Därför välj något som är mycket nära dig.

Har du fler barn sedan tidigare så kan du säkert väldigt mycket själv. Är detta ditt första barn då kommer du säkert vilja skämma bort dig själv med lite gravidmassage hos massagestockholm.se

Då kan du verkligen få koppla av och bara ta emot massage för en gravid kvinna ska verkligen lära sig att slappna av och bara njuta av sina 9 månader som gravid.

Många kvinnor stressar under sin graviditet

Barnet i magen känner allt som mamman går igenom därför är det extra viktigt att ta hand om sig själv med hjälp av gravidmassage och andra härliga behandlingar. Glöm inte att bara koppla av och ta emot när du får din massage. Om möjligt sov en stund under massagen så kommer det göra ännu mer undvek. Vi människor måste lära oss att varva ned när vi är gravida. Även om man inte är gravid ska man lära sig att varva ned och veta hur man gör för att få lugn och ro i sitt liv. Det är också viktigt att visa sina barn att lugnet är en dyrbar tid i ens liv. Livet handlar inte bara om jobb och skola. Livet handlar om så mycket mer och därför är det vår plikt som förälder att även visa barnen hur man gör för att må så bra som möjligt i livet.

Vi har fått lära oss att jobb och skola är viktigt och självklart är det av vikt. För att klara av jobb och skola så behöver man också återhämta sig ibland för att klara av sitt jobb och klara av skolan bättre.