Okategoriserade

Tips på saker att ha koll på inför att man ska få barn

 Om du och din partner just nu går och väntar på att ert barn ska komma så är det först och främst bara att gratulera. Oavsett om det är ert första barn eller om ni redan ett eller flera barn där hemma så går ni oavsett vad en riktigt spännande tid till mötes.   

I den här texten kommer vi att gå igenom några av de saker som man bör se till att ha koll på innan man skaffar barn. Detta är bara grundläggande och det är stor sannolikhet för att ni redan har koll på detta, men det kan vara väl värt att läsa igenom ändå. Vi kommer inte att tipsa om några specifika barnvagnar eller liknande, utan texten kommer istället vara fylld av små men matnyttiga konkreta tips. 

En blöjhink kan vara en räddare i nöden 

Även om ni förmodligen redan har gjort planer för var ni ska byta blöjor så är det vanligt att man helt och hållet förbiser något av det viktigaste: blöjhinken. Bebisar kan förbruka en enorm mängd blöjor och det är väldigt skönt att ha någonstans att förvara dessa inomhus så att man slipper gå ut och slänga smutsiga blöjor flera gånger om dagen. Blöjhinkar är en relativt liten investering som defintivt kan vara värd varenda krona. Om ni känner att det känns lite onödigt att lägga pengar på vad som i grund och botten är en lite snofsigare papperskorg kan det vara värt att läsa nästa tips. 

 

Mycket går att hitta billigt secondhand  

Att skaffa barn är oerhört dyrt, och detta är någonting som det tyvärr inte går att komma ifrån. Men det går att dra ner kostnaderna dramatiskt genom att vända sig till second hand. Dels så kan man använda exempelvis Blocket och Facebook marketplace, och det är ofta enkelt att hitta sånt man letar efter.  

 

Men det går även att vända sig till bebisgrupper på Facebook. På så sätt kan du göra ett inlägg med olika saker som ni behöver såsom exempelvis kläder och annan utrustning. Därmed kommer säljare att komma direkt till er utan att ni behöver anstränga er nämnvärt för att leta. 

Boka in egentid för båda föräldrar  

 

 

Detta är någonting som inte är ett fysiskt objekt eller liknande som man bör köpa, men är ändå någonting som är väldigt viktigt att se till att man har planerat för. Även om båda föräldrar självklart bör vara så närvarande som möjligt under barnets första tid i livet så är det viktigt att båda två ser till att få egentid med vänner eller med att göra saker som den tycker om.  

 

Se därför till att ni väljer ut en kväll efter att barnet har kommit där den ena av er tar hand om barnet medans den andra träffar vänner eller liknande. Det behöver inte vara storslaget, utan bara en enkel fika eller restaurangbesök räcker lång väg. Kanske har den som är gravid redan varit på en massage, men varför inte boka in en extra efter förlossningen?