Event, Träning & Hälsa

Inbjudan till Världspremiären av dokumentärfilmen “Fascia – kroppens nätverk utan början och slut”

Världspremiären av dokumentärfilmen “Fascia – kroppens nätverk utan början och slut”

För läääängesen var jag inbjuden till världspremiären av dokumentärfilmen “Fascia – kroppens nätverk utan början och slut” men jag skrev aldrig om det i bloggen men jag tänkte ändå dela med mig av det. Närproducerade frukt och grönt

Självklart har jag som personlig tränare koll på vår fascia, men forskningen har kommit längre än mina kunskaper och just nu pågår en global revolution inom anatomisk forskning, som i grunden förändrar vår syn på människokroppen.

Fascia ett nätverk av bindväv utan början och slut, som omsluter allt i kroppen, från muskler och skelett, till organ och celler.

Huden har ju läääääng räknats som kroppens största organ men 2017 klassificerat fascian som kroppen största och kanske mest betydelsefulla – organ. Forskningen har lett till nya uppfattningar om människokroppen och till nya lösningar på besvär som ryggvärk, nackproblem och psykisk ohälsa. Forskningen leds av experter från bl.a. Italien, Tyskland och USA. I Sverige hittar vi professor Karl E Arfors och innovatören Hans Bolin som jobbar med att hitta en bättre förståelse för vår fascia

Efter filmen var det en live pod med – Axel Bohlin, Redaktör för Fasciaguiden
- Hans Bohlin, innovatör
- Per Johansson, Doktor i Humanekologi & Idéhistoriker mer om hälsa sjukdomar hälsokost hittar du hos https://analsyguiden.se/

Inbjudan kom från Erwik Communication och premiären hölls på biograf Skandia i Stockholm, innan filmen bjöds det på fruktspett och hälsoshots. Hittade även en hel bunt med vänner på plats. Vill du lära dig allt om köpa hälsokost online så kan du besöka https://lottahalsoguiden.nu/

www.fasciaguide.se 

Foto: Karina Ljungdahl