Bytte sol mot kyla

Emma
Att kliva in i kylan när solen strålar

I onsdags tog jag och Yasmina sällskap till Icebars 15-års jubileum, det var Erwik Communication som bjöd in till festligheter. Gästerna var många, endel kända, några bloggare, supertrevliga och dom allra flesta mingelvana. ICEBAR ligger i Hotel C som finns på Vasagatan precis intill Arlanda Express.

Vi fick information av Arne & Yngve som är grundarna och idétagarna till ICEBAR och även Ishotellet eller ICEHOTEL som det faktiskt heter uppe i Jukkasjärvi. Vi bjöds på bubbel i glasen och massa god mat på faten. Det var uppträdanden, goodiebags och givetvis ett besök inne i själva isbaren.

Jag älskar konceptet och fascinerades av hur vackert det är med is. Jag har alltid velat besöka ishotellet och min önskan om det blev inte mindre efter detta besök i isbaren och presentationen av Arne & Yngve. Nu måste jag ju ta mig dit!

För att inte frysa inne i baren fick man låna en cape som dessutom hade påsydda handskar och att ha något på händerna var verkligen en bra idé för att kunna dricka ur dom fina isglasen som vi fick våra drinkar i.

Visste ni att all is till både icebar och ICEHOTEL tas ifrån Torne älv som också är älven som utgöt gränsen mellan Sverige och Finland i 190 km. Men älven är bra mycket längre än så den är hela 520 km lång. ICEHOTEL förnyas och byggs varje år och detta av ca 20 konstnärer från hela världen. När det sen är dags för isen att smälta framåt våren och sommaren fraktas den tillbaka till älven för att återgå till sitt ursprung.

Jag lägger upp lite blandade bilder ifrån kvällen, några mingelbilder och sen några med mobilkameran inne ifrån isbaren. Vill ni se alla bilder och gäster från kvällen hittar ni dom HÄR.

Jag & Yasmina

emma & yasmina

Arne & Yngve

Arne & YngveEmma

15 årren  IMG_0164

Tack Erwik Communication och Hotel C med ICEBAR
för ett superkul och intressant event.
Vi ses snart igen!

Lämna ett svar