Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Comfort och utseende är vad vi söker när vi tränar

Comfort och utseende

Sedan 10-15 år tillbaka så har man kunnat se en uppsving i intresset att träna. Viljan att träna för att uppnå ett mål har förstås funnits mycket längre än så för träning har varit viktigt för hälsans skull sedan tidigt 1900-tal. Men idag ser man fler anledningar till att vilja träna. Den stora träningsboomen måste man ju ändå erkänna kom på 80-talet, när gympa och aerobics blev populärt och diverse profiler blev kända av att studsa fram i tv rutan.

Under 90-talet så blev det mer “vanligt” att besöka gymmet, även om man inte var tyngdlyftare eller redan supertränad. Men under 2000 och nutid så skiftades också skönhetsidealet från “smal” till vältränad. Nu skulle inte bara fettmassan ner utan muskeltonus skulle upp. Definierade muskler blev målet för många kvinnor när det tidigare var vanligare som mål hos män.

Sociala medier influerar på nutidens trender   

Med hjälp av sociala medier har man sett hur fler och fler sällar sig till träningstrenden med fokus på att bygga muskler likaväl som att gå ner i vikt eller att helt enkelt bli mer hälsosam. Tillsammans med att idealet på att få mer tränade armar, rygg och vader så är det också en kroppsdel som fått mer fokus. Gluteus Maximus.

Om det är klanen Kardashian, hiphopen eller om det är de “allmänna vindarna” som skapat intresset för större bakdel, det vette gudarna. Troligtvis en kombination. Idag så är squats i olika variationer bland de vanligaste övningarna och persiko-emojin den mest använda i samband med tränings-posts på Instagram.

Stil kan nu vara likvärdigt med comfort

Med detta enorma träningsintresse (reellt eller för syns skull)  så har även intresset för snygga och bekväma träningskläder vuxit. Det måste ju finnas fler sajter för träningskläder än något annat idag. En positiv sak med utvecklingen av varumärken för träningskläder är man nu kan hitta kläder som faktiskt är funktionella. Bra träningstights med hög midja är något som vi länge fick se långt efter, speciellt vi som hade lite extra häng i magen.

Idag kan vi glömma det lilla (eller stora) putet på magen när vi vet att vi har en byxlinning som håller in den, och på så sätt fokusera det man är där för – att träna. Sedan får man hoppas att det är det hälsosamma idealet som får vinna och att det aldrig mer återgår till att vara underviktig a la Kate Moss på 90-talet.

Lämna ett svar

Till startsidan