Connoisseur, Audi och Tommy Myllymäki

Event med Magasin Connoisseur

I torsdags var jag och Helene på ett event som Magasin Connoisseur bjöd in till. Det var i Audis lokaler och där presenterades deras bilar RS 6, RS 7, RS Q3 Sportback och lyxiga R8. Det var kul att kika in bilarna men om jag ska vara helt ärlig så var det faktiskt främst för att Tommy Myllymäki var där för att presentera och servera mat från hans nya restaurang Aira, som vi valde att gå på eventet.

Aira är Tommy och Svenska brasseriers stor satsning på Djurgården

Det är ett helt nytt hus designat av arkitekt Jonas Bohlin och har plats för 54 matgäster. Sen finns det ytterligare plats för 16 gäster i ett chambre séparée en trappa upp. Där man har ett eget serveringkök med kock och egen servispersonal. Kortsidan mot vattnet är glasad och där kommer också att finnas en liten uteservering på sommaren.

Jag vet att målen med restaurangen är höga och prismässigt är det nog bara Frantzén som slår dom på fingrarna. En avsmakningsmeny kommer kosta 2500 kr och då tillkommer såklart dryck till det. A la carte menyn kommer vara en av dom dyraste i Sverige. Apropå Frantzén så är det just därifrån som Airas nya kökschef Viktor Westerlind kommer ifrån.

Lite kort om Tommy Myllymäki: Årets kock 2007, silver i Bocuse d’Or (Kock-VM) 2011, Brons i Bocuse d’Or 2015, guld i Bocuse d’Or Europe (Kock-EM) 2014. Vann den första säsongen av Kockarnas kamp 2012. Plus kanske det viktigaste och mest avgörande i hans kariärr att han har jobbat med mig på Ponust by the Sea för hundra år sen 😉

Tommy med nya restaurangen i bakgrunden

Tommy och Helen som också jobbade ihop på Pontus

Några av kvällens smakprov
Råbiff med tryffel och rödbeta
Magiskt goda pilgrimsmusslor med liura
“Varm macka”
Vildsvin med korianderfrön och rotselleripuré

Lämna ett svar