Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Den kompletta guiden: Dekorera ditt rum med DIY tavlor

I samarbete med Bimago

Är du konstnärlig?

Eller skulle du vilja bli det? DIY konst är ett av de kreativaste och roligaste sätten du kan dekorera ditt hem. Det finns många roliga sätt att skapa poster och tavlor, även om du inte kan måla. Här är en guide för dig som själv vill skapa en tavla att hänga upp.

Varför dekorera med DIY konst?

Egen konst är det absolut bästa sättet att ge ditt hem personlighet. Med egen konst upphängd i ditt hem kommer det inte att likna någon annans. Inte bara det, men själva processen av att skapa konst kan dessutom vara väldigt rolig och friande. Även om du inte är en konstnär och inte är van vid att skapa konst kan du definitivt skapa något som är värt att visa upp i ditt hem.
Inte bara det, men dessutom kan DIY konst ofta bli mycket billigare än om du köper konst.

1. Innan du börjar: Hitta ideer för din konst

Älskar du djur? En zebra tavla eller gullig valp kanske är ditt motiv. Har du en kärlek för Paris? Fundera på om du vill måla Eiffeltornet. Det finns många sätt att hitta idéer för konst men det bästa sättet är att leta inom dig. Tänk på vad du tycker är vackert, vad du älskar och vad som gör dig glad. Du kan skriva ner dina idéer och spara bilder på den typ av konst du vill skapa för inspiration. Var inte rädd för att låta detta steg ta lite tid. Kreativitet tar ofta tid och om du låter det ta några dagar får ditt undermedvetna chansen det behöver att processa dina tankar och idéer.

2. Bestäm mediumet du vill jobba med

Hur vill du skapa din konst? Du kan t.ex välja att måla, fotografera eller klippa ihop bilder från magasin. Inget är bättre än det andra, utan handlar helt enkelt om vad du vill åstadkomma. Du kan hänga upp allt från en vattenfärgmålning till broderingar. Himlen är gränsen när det gäller konst.

3. Välj rätt ram för din konst

När du är klar med din konst är ett annat viktigt steg innan du hänger upp konsten att du väljer en ram som passar ditt konstverk. Det finns allt från diskreta, smala ramar till glamorösa, detaljrika ramar som blir som en del av konstverket. Vilket som än passar din konst kan det vara roligt att hitta rätt ram till din konst.

4. Häng upp din DIY tavla

Det sista steget är naturligtvis att hitta någonstans att hänga upp din tavla. För att den ska matcha rummet gäller det att färgerna fungerar tillsammans och att det finns tillräckligt med tomrum för att det inte ska kännas trångt. Om du har mycket plats för tavlor finns det ingen anledning att bara göra en eller två DIY tavlor! Du kan ha ditt eget lilla konstgalleri i ditt eget hem.

Med din egen konst garanteras det att din dekor är helt och hållet unik och personlig. Ett hem som är helt ditt är verkligen någonting att komma hem till, och något du vill visa upp för dina gäster. Förhoppningsvis gav den här guiden dig kicken du behöver för att sätta igång!

Lämna ett svar

Till startsidan