Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Det är ett tag sen jag var det men nu är min dotter det

I samarbete med
hemförsäkringstudent.nu

Vad är det vi båda har gjort?

Vi har studerat och det har väl alla i Sverige förmånen att göra, men det vi båda har gjort är att studera efter att vi flyttat hemifrån. När man har eget boende så så bör man ju ha en hemförsäkring och visste du att det finns en jämförelse för hemförsäkring student? Man kan alltså få ett bättre pris som student och boende i en liten lägenhet. Det är ju toppen eftersom att ekonomin inte alltid är på topp under studietiden.

Vad en hemförsäkring för en studerande kostar varierar lite och beror på var du bor, hur stort du bor, och vilket skydd du vill ha. Även vad du väljer för lösöre att försäkra din bostad på har betydelse. Med lösöre menas vad du värderar dina saker i lägenheten till. Men oavsett vart, hur och vilket skydd du vill ha så bör inte din hemförsäkring kosta mer än max några hundra i månaden. I många fall mycket mindre.

jag och dottern på tiden när man fick gå på festival

Varför ska man ha en hemförsäkring då? Jo det kan vara bra om det händer något med ditt boende. Något som blir förstört eller går sönder. Det kanske blir en översvämning, eller börjar brinna eller att du skulle få inbrott. Men försäkringen kan också gälla vid saker som överfall eller rån utanför bostaden och det är ju tyvärr bra att han i dessa tider. I vissa fall ingår även drulle och reseförsäkring i en hemförsäkring.

Jag har själv nyttjat min hemförsäkring vid ett tillfälle när jag var ute och reste och en gång när jag hade inbrott i lägenheten jag bodde i. Så det är verkligen bra att ha en försäkring. Man är ju hellre på den säkra sidan än står där med skägget i brevlådan om det skulle hända något. Så tänker jag iallafall.

Lämna ett svar

Till startsidan