Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Jag vann och jag är så glad

Jag och min bild med recept vann!

Jag var på ett event för ett tag sen som jag inte hunnit blogga om än eftersom det är fullt upp hela dagarna. fattar inte vart tiden tar vägen. Dom hade en tävling och jag vann, wooohoo!

Men det var Buzzador som bjöd in till en fantastisk vinprovning med Enjoy Wine & Spirits. Dom har en samlingsplats som heter Wine & Friends där alla som är intresserade, nyfikna eller jobbar med vin är välkomna. Du kan via deras websida, tidning, sociala medier eller på events/provningar hitta tips, idéer få information och råd om både mat och dryck. Hur fantastiskt är inte det?

Det var Marie som bjudit med mig på detta och jag var såklart glad för det eftersom att vin är något som jag både tycker om och faktiskt pluggar. Självklart delar jag mitt pris med henne.

Väl på plats bjöds vi på deras nyhet Ginger Beer som släpps 1 juni på Systemet. Jag kanske inte hoppade av glädje då jag tydligen hade förutfattade meningar om just Ginger Beer. Men tro mig detta kommer köpas och serveras i min jättestora champagnehink med massor av is på landet i sommar. Jag gillar inte öl och trodde att smakerna skulle gå åt det hållet, men det gjorde det inte utan att den har bara tillverkats som en öl tillverkas. TIPS! köp och testa! Tror den kostade runt 16 kr.

Bubbelskola

Sen var det dags för bubbelskola och Thomas höll en intressant och pedagogisk lektion för oss. Jag föll faktiskt mest för det rosa bubblet just denna kväll. Men där kan vädret ha spelat in, det var nämligen en helt underbar sommarkväll som detta event ägde rum.

Trendspaning

Efter det pratade vi om trender inom dryck och då med fokus på vin såklart. Dels delade dom med sig av vad dom trodde skulle trenda i framtiden och sen diskuterade vi i grupper om vad vi trodde. Jag tror ju stenhårt på dessertvinens framfart som ni redan sett i förra inlägget. Annars är det mycket prat om ekologiskt, veganskt och fair trade som verkar vara på trendlistan just nu. Rött vin minskar och vi handlar mer från Europa igen, kanske för att minska transporter? Dessutom är bubblor från alla olika länder super hett. Du kan ju dricka champagne från Champagne i Frankrike, cremant från resten av Frankrike, cava från Spanien, spumante/prosecco från Italien eller sekt från Tyskland eller Österrike.

Roséprovning

Därefter var det dags att prova vin igen och nu var det en roséprovning på schemat. Rosé görs vanligen på blå druvor och ger olika färger beroende på hur länge skalen har legat med i urlakningen efter att man krossat druvorna. Det är nämligen skalen som ger färgen till vinet.

Kvällen avslutades med en tävling, Pimp your Ginger!

Vi skulle alltså göra en drink med deras Ginger Beer som vi tidigare smakat. Min innehöll Ginger Beer, limoncello, färskpressad citron och massvis med färsk mynta. jag hade äran att vinna, vad vet jag inte än men det får jag veta snart.

Min vinnande bild!

 

Lämna ett svar

Till startsidan