Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Mattor en del av rummet

Sponsrat inlägg
www.trendcarpet.se

För mig betyder mattor jättemycket

Jag tycker det både är svårt och kul att välja mattor till ett rum. Svårt för man ska se det med möbler och i sin helhet när den hänger på sin hållare i butiken. Därför tycker jag det faktiskt är enklare att handla dom online. Jag har nu fastnat för kelimmattaor.

Den slätvävda matta som från början kommer ifrån asiatiska nomader som för länge sen använde mattorna i sina tält som skydd för regn och kyla. Men kelimmattan fungerade också som både dekoration och kommunikation. Kommunikationen skedde via mattans mönster och tecken.

Passa i mitt vardagsrum i Spanien

Anledningen till att jag fastnat för just denna matta just nu är att jag är ute efter något liknade i mitt vardagsrum i Spanien. Jag är ju just i skrivandets stund i full fart med att inreda vårt nya hem. Det är kul men svårt att välja.

Denna matta fastnade jag lite för och tror att den skulle passa som en färgklick i vardagsrummet. Just denna kelimmatta är från Afghanistan. Deras mattor är kända för färgerna som är unika för regionen. Dom tillverkas av vackra färger inspirerande växtriket så som oliver, indigo, aprikoser. Den är även gjord av lokalt producerat handspunnet ull. Dom ska också vara kända för att mattorna är slitstarka och ha en hög kvalitet.

Denna matta är handgjord och ar ett mått på 245*174 vilket jag tror skulle vara ett perfekt mått i vardagsrummet. Den har en tjocklek på 4 mm och jag fullkomligt älskar färgerna.

Jag gillade även denna matta som har lite mattare färger. Den är gjord i samma land och med samma material som mattan ovanför. Den är lite mindre 235 x 173 cm men har samma tjocklek.

Hur gör du när du väljer mattor? haffar du nåt du tror passar in eller väljer du noggrant ut vad du vill ha?

Lämna ett svar

Till startsidan