Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Mina tips för att shoppa smart

Shoppingtips

Som de flesta vet vid det här laget älskar jag att shoppa! Men det kan bli för mycket för det goda. Jo, det kan det. Vi måste tänka oss för så att vi både tar hand om miljön och plånboken. Det här betyder inte att vi måste sluta shoppa. Det betyder bara att vi måste shoppa lite smartare! 

(Källa: Pexels.)

Här kommer mina tips för att fortsätta shoppa med gott samvete.

Köp och sälj

Om du vill köpa något nytt, betyder det att du kan göra dig av med något gammalt? Ge dina gamla kläder nytt liv genom att sälja dem, ta med dem på klädbytarevent eller skänk dem. Klädbytarevent har blivit allt vanligare och man kan enkelt arrangera ett event själv genom att annonsera ut det på Facebook och dela det med vännerna. Tänk bara på att kläderna eller de andra sakerna du lämnar bort eller ska sälja, ska vara i bra skick. Är de inte det är det bättre att ta dem till återvinningen. 

Ta ut pengar

Ett problem med bankkort och kreditkort är att pengarna lätt rinner iväg utan att du märker det. Vill du verkligen bara spendera en viss summa, ta ut den i kontanter! När pengarna är slut är shoppingdagen över för den här gången. Tänk däremot på att vissa butiker och restauranger har blivit kontantfria. Det går enkelt att kontrollera det i förväg på deras hemsidor och profiler på sociala medier. 

Leta erbjudanden

Har du hittat en jacka, väska eller ett par skor som du tycker är supersnygga men som är lite i det dyraste laget? Vänd dig till nätet. Kanske finns det en e-butik eller fysisk butik som har ett erbjudande eller som snart kommer att ha rea. Gör en noggrann undersökning för att hitta de bästa priserna. Det här kan du göra för allt du vill köpa, vare sig det är saker eller tjänster. För de som spelar på nätet är det alltid aktuellt att hitta bra erbjudanden med freespins och andra förmåner. Dessa ger chansen att testa ett spel eller en spelsajt utan att själv behöva göra någon större insättning. Men var noga med att läsa villkoren innan du accepterar. 

(Källa: Pexels.)

Ät hemma och ha snacks i väskan

Om du inte har planerat för att äta ute med kompisarna, gör inte det. Priset på en lunch eller fika springer snabbt iväg och även om det är mysigt att sitta på ett Instagram-vänligt kafé, är det inte lika roligt om det blir varje gång. Välj dina tillfällen. Vet du med dig att du ska gå på stan länge kan du ha en dricka i väskan och lite snacks. Det håller energin uppe så att du kan bära hem kassarna.

Behöver du verkligen den?

Ställ dig alltid den frågan! Om svaret inte är ett rungande ”ja”, köp inte varan! Det finns en risk att du ångrar dig några timmar senare och att varan blir liggandes i garderoben. 

Det finns mängder med tips på hur vi kan shoppa smartare. Det här var några av mina favoriter och det vore kul att höra era!

Lämna ett svar

Till startsidan