Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Roligt att glida fram på en el sparkcykel

El scootern, eller sparkcykeln som den också kallas, har blivit riktigt populär de senaste åren.

En el scooter är verkligen ingen dum investering, speciellt om du bor i en stad. Många olika modeller av el sparkcyklar har börjat dyka upp med olika specifikationer och funktioner. 

Det är inte bara roligt att glida fram på en el scooter utan även oerhört praktiskt. De är lätta och hopfällbara fordon som är mycket smidigare att ha med på bussen jämfört med en stor cykel. Dessutom är det ett klimatsmart alternativ jämfört med exempelvis mopeder och driftkostnaden är väldigt billig.

Hos E-stuff kan du hitta El sparkcyklar i olika prisklasser som passar just dina behov. E-stuff garanterar robusta el sparkcyklar som går upp till 25 km/h. Det är ett riktigt bra miljöval som tar dig snabbt mellan olika platser. Här kan du hitta el sparkcyklar både för vuxna och barn. Inte nog med det, de har en snygg design och rejäla däck också. 

Att tänka på när du ska köpa en el sparkcykel

Det finns mycket att tänka på när du ska köpa en el sparkcykel. Det finns många olika varianter på marknaden och priset kan variera allt ifrån någon tusenlapp till närmare tiotusen kronor. Tänk på vad du ska använda din el sparkcykel till. Det är bättre att göra ett bra val direkt istället för att köpa en du snabbt får byta ut för att den inte uppfyller dina krav. 

Det finns såklart en hel del andra saker att tänka på innan ditt köp, exempelvis drifttid, hastighet, köregenskaper och viktkapacitet. Prestandan skiljer sig också mellan olika modeller. 

Vilka regler gäller när man använder en el sparkcykel? 

El scootrar klassas oftast som cyklar eller som mopeder, vilket innebär att samma regler gäller. Varje el scooter ska användas enligt regelverket vilket betyder att den ska köras på cykelbanor och i viss mån även bilvägar. Den ska även parkeras som en vanlig cykel på designerade platser. Om du är under 15 år behöver du även använda hjälm enligt lag. 

Eftersom el sparkcyklar är ett relativt nytt fordon kan reglerna komma att ändras. För att vara helt införstådd med vilka regler som gäller när du ska ut och köra bör du gå in och läsa mer på transportstyrelsens hemsida.

För att vara säker på vägen är det även viktigt att se över däcken med jämna mellanrum. El scooterns däck påverkar både komfort och säkerhet. 

Hur laddar jag en el sparkcykel?

Batteriet till en el scooter laddas precis som alla andra elektriska prylar. Man kopplar bara in laddaren eller kabeln till el scootern i ett vanligt vägguttag. 

Eftersom el sparkcyklar har ett relativt stort batteri, finns det mer risker jämfört med att ladda en mobiltelefon eller laptop. Tänk på att inte ladda din el sparkcykel i närheten av något brandfarligt och undvik extrema temperaturskillnader. 

Lämna ett svar

Till startsidan