Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Sista timmen gjorde vi KAT stretch

Vad gjorde vi sista timmen?

På pold dance campet som jag var med på i helgen avslutade vi söndagen med att göra en djupstretch. Vi tog hjälp av varandra för att verkligen komma åt muskulaturen. Modellen vi använde oss av kallas för KAT stretch och man jobbar på ett lite annorlunda sätt mot att bara hålla i en statisk stretch som kanske är det vanligaste man gör när man stretchar efter träning.

KAT är förkortning av Kontraktion Avslappning Töjning men man börjar med att töja för att sen spänna muskeln i samma ytterläge man var och töjde muskeln i dvs göra en kontraktion med hjälp av kompisen som håller emot för att sen slappna av i muskeln. När man slappnar av kommer man komma ytterligare lite djupare i sin stretch, man kan säg att man lurar muskel att slappna av. Detta upprepas 3-5 gånger.

Min favoritstretch

Detta är min absoluta favoritstretch men är svår för att inte säga omöjlig att göra på ett bar sätt själv så det är bara att passa på att göra när man har en träningskompis till hjälp. Jag brukar även be min PT hjälpa mig med det plus att min osteopat gör det på vissa av mina muskler.

Här får jag hjälp av Maria som också var med på pole dance campet, det är också min gamla kollega plus att hon är utbildad PT vilket är ännu bättre när man ska göra denna typen av stretch.

KAT stretch på Studio Dancing Queen

Lämna ett svar

Till startsidan