Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Söker du ditt drömjobb?

I samarbete med Cowrite

Att nå fram i bruset

Att söka sitt drömjobb är inte alltid lätt. Troligtvis är det inte bara du som vill ha just det jobbet. Hur ska man få den den där extra uppmärksamheten som behövs?

För mig är det ett enkelt svar. Det personliga brevet, för när det gäller både mig och andra företag så är det idag nästan viktigare än utbildningen. Såklart beroende på vad du söker för jobb. Söker du ett läkarjobb kanske det är bra att ha den utbildningen i bakgrunden. Men hos mig har det personliga brevet vägt tyngre än utbildningen.

Innan corona fick vi säkert in ett brev i veckan från folk som sökte jobb trots att vi inte hade något behov eller anställde. Men någon gång ibland dök det upp ansökningar som jag inte ville gå miste om och då handlade det om ett intressant och bra personligt brev. Den personen kontaktade jag då och berättade om omständigheterna men att jag gärna höll kontakten och någon har jag slussat vidare till andra eventbyråer som sökt folk till sin verksamhet.

Men att skriva ett sånt brev är en konst

Det är tidskrävande och det krävs en hel del fantasi och kreativitet. Dessutom bör du vara bra på det språket som du vill söka på och det kanske inte alltid är så lätt om det inte är det modersmål. Jag vet själv hur svårt jag kan tycka att det är att uttrycka mig på engelska för att få fram det jag vill med rätt känsla.

Hur gör man då för att skriva ett bra brev?

Anpassa texten efter varje jobb, använd dig av en inledning, bakgrund, tes, argument för att du ska få just det jobbet och en avslutning. Håll det kort och innehållsrikt, sen ska du läsa igenom det flera gånger och gärna efter någon dag igen.

Låter det ångestfullt och krävande?

Jag har då den fantastiska lösningen som hjälper dig. För även om jag själv inte söker jobba, så var jag tvungen att testa för jag tycker tjänsten i sig verkade grym och det var den.

Tjänsten heter Cowrite och den hjälper dig att skriva dom där texterna som sticker ut oavsett om du vill göra det på svenska eller engelska. Du svarar enkelt på några frågor om jobbet du vill söka och sen väljer du vilken tonalitet du vill ha. Typ om du vill vara ödmjuk eller lite mer kaxig i brevet. Sen väver Cowrite ihop dina svar med sina texter som skrivits av erfarna och utbildade skribenter.

Slutresultatet blir alltså ett välskrivet, professionellt och anpassat brev för just det jobbet du vill söka.

Hur fungerar det?

Superfina omdömen på Trustpilot

 

Lämna ett svar

Till startsidan