Visste du att det är lag på det?

I samarbeta med
trafikförsakring.se

Om du äger ett fordon

Om du äger ett typ av motorfordon är det lag på att du ska ha en trafikförsäkring. Har du inte det på din bil kommer trafikförsäkringsföreningen gå in med en försäkring på ditt fordon och den är inte billig. Detta betyder alltså att det är olagligt och väldigt dyrt att inte ha en trafikförsäkring på ditt fordon. Sen kan du välja att lägga till halv eller helförsäkring.

Varför är det lag på att ha en trafikförsäkring? Detta är bland annat för att skydda tredje part om det skulle bli en olycka. Om du skulle köra på eller skada en person eller föremål så måste du kunna ersätta det och har du ingen försäkring så kan det i flera falla vara svårt. Men med en trafikförsäkring så går försäkringsbolaget in och hjälper till.

Så för både din och omgivningens skull är är det obligatoriskt med denna försäkring. Klokt tycker jag såklart.

Vad kostar en trafikförsäkring? Det är många faktorer som avgör priset. Viken bil du har, om du har en hög eller låg självrisk, vart i Sverige du bor, hur gammal du är och om du har någon rabatt hos ditt försäkringsbolag. Men från några hundralappar och uppåt i månaden. Om du inte har en egen försäkring och trafikförsäkringsföreningen går in automatiskt så kostar det ca 160 kr per dag dvs upp mot 4000-5000 kr per månad.

Hur väljer man rätt trafikförsäkring?

Eftersom det är mycket att tänka på så kan man behöva lite guidning och då finns det en sida som heter Trafikförsakring.se som hjälper dig med detta. Där hittar du enormt mycket matnyttig information och guidening till att just du ska hitta rätt försäkring till ditt fordon.

När olyckan är framme så är man väldigt glad att man har en försäkring på bilen. Jag har pepppar pepper inte själv kört på någon men däremot har jag backat rakt i i ett staket när jag hade bråttom och det var kolmörkt ute och då var det väldigt praktiskt att ha en försäkring på bilen.

Sen har jag ju blivit påkörd några gånger varav den senaste gången av en lastbil och hade inte den haft försäkring så hade jag ju varit tvungen att betala renoveringen av bilen själv. Så att det ska vara obligatoriskt med en trafikförsäkring tycker jag är självklart.

Våran sommarbil

Lämna ett svar

Till startsidan