Som ni vet så lagade jag ju långkok igår och det blev helt gudomligt gott. Receptet har jag fått ifrån middagen hemma hos Domenica Prestininzi där kocken Jens Linder fanns på plats för att laga mat.
Jag gjorde om receptet lite eftersom jag inte hade exakta ingredienser hemma, men så här blev det:
1 hackad röd lök
1 gul paprika
1 zucchini
2 msk chilisås
1 msk paprikapulver
Tillbehör:
Färskost blandad med hackad persilja, citronsaft, salt, peppar.
Ris
2. (Dag 2) Låt köttet rinna av i ett durkslag, men spara marinaden.
5. Tillsätt lagerblad. Häll på marinaden. Låt sjuda under lock cirka 3 timmar på så låg värme att det precis sjuder. Köttet ska vara trådigt men ändå hålla ihop när det är klart.
7. (Dag 3) Låt grytan sjuda, behövs det så tillsätt lite redning och låt tjockna cirka fem minuter (jag behövde inte göra det idag). Tillsätt även resten av rödvinet. Smaka av med salt och svartpeppar.
8. Servera med färskosten och riset.
Jag glömde såklart att fota min goda mat men hittade en bild som Emma-Lou Pesonen Hade tagit under kvällen hemma hos Domenica så jag lånar den