Emma
Det blir 9 rätters på nyår
Nu är all planering för vår nyårsmeny klar, det kommer bli 9 olika rätter. Låter ju galet mycket men middagen sträcker sig från kl 13 till klockan 24. Vi kommer alltså sprida ut middagen under hela dagen och börjar kl 13 med första förrätten och avslutat med korvgrillning på tolvslaget nere på vår brygga. Så här kommer vårt nyår se ut.
Nyårsmeny
13.00 Bubbelfördrink
fläder, mynta, citronsaft, bubbel. Serveras i champagneglas
13.00 Tonfisktartar
tonfisk med chili, lime, vitlök, mango, mangovinäger, olivolja, koriander, tunnbrödschips, krossad torkad mango. Serveras i glasskålar
Dryck: Prosecco, Italien
13.30 Ugnsbakade rödbetor
med chevre, honungsyoghurt och ruccola. Serveras i minigrytor
Dryck: Prosecco, Italien
14.00 Kantarelltoast
silverlök, kantareller, syrad lök. Serveras på små skärbrädor
Dryck: Riesling, Tyskland
14.30 Carpaccio
syrad rödlök, västerbottensostolivolja, citron, vit balsamvinäger och pinjenötter. Serveras på assietter
Dryck: Pinot Noir, Bourgogne Frankrike
Matlagningspaus, promenad, mys framför brasan och sällskapspel
19.00 Fördrink Mango colada
kokosmjölk, mango, vodka, chili, lime, carambola. Serveras i tumblerglas
19.00 Oxfile
ugnsbakad jordärtskocka, grillad paprika, kryddsmör, och syrad jordärtskocka. Serveras på saltskärbräda
Dryck: Barolo, Pimonte Italien
19.30 Lamm
palsternackspure, stekt brysselkål, rödvinssky, torrstekta mandelspån sallad med ruccola och rödlök. Serveras på tallrik
Dryck: Barolo, Pimonte Italien
20.00 Glassdessert
Serveras i glasskål
Dryck: dessertvin, Orange muscat, Australien
20.30 Ostbricka
olika ostar, kex och flera marmelader. Serveras på stor träskärbräda
24.00 Korvgrillning på bryggan
korv, gurksallad, torkad lök, senap, ketchup
Dryck: Champagne