När jag ändå håller på med mat

Jag gick ifrån att rulla proteinbollar till att laga middag. Det blev som jag skrev i ett inlägg tidigare färs fisk och fisken idag blev en av mina favoriter torskrygg.

Jag lagade den i ugnen med en reduktion av lite smör, citron, salt, vitpeppar och finhackad silverlök som toppades med dill.
Jag serverade torsken på en bädd av lättfrästa morötter och purjolök. Såsen gjorde jag på kesella (såklart, jag gör all sås på lättkesella) som smaksattes med dill, silverlök, havssalt, massvis med citronsaft och citronkött.
Ville man kunde man ta en koko potatis till detta.

Det blev väldigt gott, fisken blev perfekt i ugnen och föll isär när man satte gaffeln i den och jag är nöjd över vad jag hittade på när jag stod vid spisen.

Även om jag aldrig mer kommer lägga på dill innan jag kör in den i ugnen det såg inte så trevligt ut, men man lär sig.


Jag kan inte komma ihåg när jag läste ett recept sist, men borde göra det då skull maten kanske bli helt fantastiskt grym och jag gillar verkligen att laga mat. Borde gå en matlagningskurs, läsa på lite recept och sen söka till Sveriges mästekock 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *