Alkoholfritt!

Katarina

Alkoholfritt eller inte..

Jag har inte druckit alkohol sedan den 28/7 på grund av min njure. Det är inget som läkarna har sagt att jag inte ska göra, men jag känner att det inte känns så passande förrän stenen är borta.

Innan mitt njurstensanfall så tänkte jag att det hade blivit väldigt mycket vin under vår och sommar. Inte så att jag har varit onykter men du vet ett/två glas här och där samt i veckorna.

Dessutom ska jag dricka upp till 3 liter vatten varje dag nu och ibland blir det lite tråkigt med bara vatten. När jag har gått på middag så har jag slagit till med Cola Zero 🙂

Men nu kommer vi till olika alkoholfria varianter, på systembolaget har just segmentet alkoholfritt  ökat mest då det är stor efterfrågan på det och ekologiskt.

Jag har testat en hel del och ärligt talat så har jag inte alls varit imponerad. Det har varit söta och inte alls varit goda, har känt att jag lika bra kan dricka Cola när jag ska festa till det. Öl är inget för mig men det säger dom flesta är riktigt bra. För att få kalla det alkoholfritt så måste det vara under 0,5%, så lite procent är det i dom vinerna jag har testat.

Kan ju även finnas andra orsaker till att man inte kan dricka vin om man kanske har bilen med på middag osv.

Nu har jag iallafall hittat ett riktigt gott vin/bubbel! Jag vart så glad för det känns lite festligare med lite rosebubbel!

Den får 5 Stjärnor av mig!  Arc-en-Ciel heter den och är från Frankrike. Den finns i liten (26kr) och stor flaska (53kr), ett plus är att den är ekologisk.  HÄR kan du gå in på Systembolagetssida och läsa allt om den samt vad den passar till. Jag åt lax med spenat och det var supergott, Arc-en-Ciel är inte söt alls utan riktigt brut.

 

Med lite mat till!

 

Lämna ett svar