Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

IS och dess ledare

Jag älskar stand up

Finns det verkligen någon som inte gillar stand up. Jag fattar att man kan gilla olika stan uppare, men finns det någon som verkligen inte gillar nån? Förlåt men är man inte lite tråkig då?

Ja ja, jag älskar iallafall stand up och var på Södra teatern förra söndagen tillsammans med Marie på Shazia Mirza som var helt fantastisk.

”Provocerande, modigt och aktuellt”, så skriver kritikerna om Shazia Mirzas hyllade show “The Kardashians made me do it” där hon ger sig på jihadistbrudar, IS och dess ledare Abu Bakr al-Baghdadi. Missa inte en helkväll med Englands mest hyllade, hotade och erkända komiker!

Shazia Mirza har uppträtt för fulla hus och turnerat världen över. Som en av de första muslimska kvinnliga ståupparna i England fick hon många att höja ögonbryn när hon presenterade sig för publiken, i kölvattnet av 11 september genom att säga: ”Jag heter Shazia Mirza – så står det i varje fall på mitt flygcertifikat”. Hennes show lockar, likt de tidigare showerna, fram skratt som sätter sig i halsen och är enligt henne det mest politiska hon framfört.

Showen hette först The Road to Al Baghdadi men ändrades när teatrarna i England fick kalla fötter över att ha IS-ledarens namn som rubrik. Namnet till den befintliga showen kom hon på då hon såg på nyheterna om de tre flickorna från Bethnal Green som rymde iväg för att gå med i IS i februari 2015. Där en av tjejernas syster sa: ”Jag kan inte förstå varför hon är borta, hon brukade titta på The Kardashians.”

Temat terrorism och IS varvas med historier från Shazias egna strikta uppväxt och tonårsuppror. Hon skämtar om hur unga tjejer går med i en terrororganisation för sex och i hopp om att hitta en ”halal Brad Pitt”. Shazia menar att tjejerna tonårsrevolterar precis som hon gjorde, men hennes uppror var i form av rosafärgat hår och drogexperiment.

Självklart tycker jag att ni ska gå på hennes show om ni råkar “springa” över den någonstans i världen. Jag tyckte att den tog upp skrämmande ämnen på ett tänkvärt men ändå skämtsamt och lättsamt. En svår balansgång enligt mig men Shazia lyckades och hela showen avslutades på ett sätt jag aldrig varit med om på en stand up show……

Jag lyckades med denna otroligt fina bild ifrån kvällen

12962463_10153999937886070_1665079666_o
här har ni en bättre bild på henne som jag lånat från FB eventet med henne

12697181_925643997531529_8840771124335146624_o

Lämna ett svar

Till startsidan