Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Pasqua Sanzeno – nytt i helgen

I helgen ska jag testa Pasqua Sanzeno

När vi ska ha gäster på landet så blir det ofta att man på lördagen öppnar en bag in box och i helgen ska vi testa för oss ett nytt vin Pasqua Sanzeno Chardonnay 2015 från Italien.
Ett ekologiskt fruktig, ungdomlig vin med inslag av fat, gula äpplen, persika, vanilj och citrus. Producenten heter Pasqua och det är Bibendum som importerar och säljer det i Sverige.

Det finns på Systembolaget ordinarie sortiment med beställningsnummer 2907 och kostar 225 kr för en bag in box på 3 liter. Systembolaget rekommenderar det till fisk och skaldjur men jag har en känsla av att det funkar lika bra som sällskapsvin i solen på landet.

Ekologisk vin

Ett ekologiskt vin måste uppfylla vissa krav både på tillverkning och odlingen för att få kallas ekologiskt. Exempel är reglerna mycket hårdare för hur du får använda dig av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. I tillverkningen får du inte använda tillsatser på samma sätt som andra vintillverkningar och du får inte använda lika mycket svaveldioxid som i icke ekologiska viner.

Alltid kul att prova nytt!

Lämna ett svar

Till startsidan