Sammanfattning av vår första start i klass 2

Här kommer en sammanfattning

Idag gjorde vi vår första start i klass 2. Enkelt beskrivit så har vi gjort tillräckligt bra resultat i klass 1 och det betyder att vi nu fått flytta upp i klass 2. Jag tänkte göra en sammanfattning av dagens tävling.

Det som händer i klass 2 tävlingarna är att det blir tuffare motstånd sen så är banorna mycket svårare och tiderna är så mycket tajtare än i klass 1.
Idag kl 8 åkte jag från landet mot Mockfjärd där Gagnef-Floda Brukshundsklubb hade en inomhus tävling i ett ridhus.

2 vinster i debuten i klass 2

Vi skulle starta i 2 agilityklasser och 2 st hoppklasser. Första agilityklassen vann vi trots att vi rev ett hinder och fick 2,09 i tidsfel. Andra agilityklassen tog vi ett hopphinder från fel håll och diskade oss, hade vi tagit det från rätt håll hade vi gått i mål med 0 fel, typiskt att jag skulle stå i vägen för Molly så hon trodde att hon skulle ta hindret bakifrån.

Tredje klassen var en hoppklass och även den vann vi trots att vi drog på oss några tidsfel, men vi var felfria på hinder. Sista hoppklassen lyckades vi med en disk igen eftersom jag visade Molly fel hinder på en väldigt snurrig bana. Men även här hade vi gått i mål på 0 hinderfel om jag inte varit klantig.

Så jag måste säga att endast en rivning på fyra klasser idag var grymt bra för att vara oss. Det var svåra banor och det märktes på dom nästan 200 starter som var på eftermiddagen. Det var endast 50 av dom 200 som kom i mål och bara 13 stycken som hade 0 fel när dom kommit i mål.

Detta var vår sista agilitytävling i år nu blir det lite vinterträning och sen några veckor ledigt för Molly.

Jag måste faktiskt vara otroligt nöjd med 2 vinster i vår debut i klass 2 

Lämna ett svar