Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Tips på alternativ till middagen

Det går trender i mat och dryck, här kommer ett tips till middagen

Förr var det vanligt att man efter desserten drack kaffe och avec men om jag får säga det själv känns det lite 1990. Medans på 2000-talet kändes det som att desserter dalade och färre beställde det goda efter middagen och nöjde sig med en cappuccino eller extra stor latte.

Nu tar desserterna större plats än tidigare på menyerna (tack och lov säger jag) och trenden är såklart att dricka något av alla fantastiskt goda dessertvin som finns till desserten.

Jag går sällan ifrån en middag utan att äta en dessert och dricka något gott vin till det. Jag märker även på restaurangernas vinlistor att dessertviner ökat i popularitet eftersom både utbudet ökat och dessertvinerna på vinlistorna blir allt bättre.

TIPS

Jag tänkte tipsa er om ett fantastiskt gott dessertvin som finns på systemet ordinarie sortiment nämligen, Spy Valley nr 2350 som är en Iced Sauvignon Blanc från distriktet Marlborough på Nya Zeeland.

Att den är en Iced Sauvignon Blanc innebär att druvorna fryst innan dom handskördats och det tycker jag ger ett krispig och “klart” sött vin, med en balanserad syra. Det känns friskt och man känner nästan att druvorna varit frysta.

 

Enligt Systembolaget:
Nyanserad, fruktig, mycket söt och frisk smak med inslag av aprikosmarmelad, honung, pomerans, svartvinbärsblad och torkad ananas. Serveras vid 8-10°C till desserter eller grönmögelost.

Det bästa av allt är att priset ligger endast på 119 kr vilket är ett fynd om man jämför med många Eiswein. Dessutom gillar jag flaskan.

Lämna ett svar

Till startsidan