Hundliv

Vi gjorde det!!!!!!!!

Idag tog jag bilen till Nynäs

Äntligen var det dags för min och Mollys först officiella tävling i agility. Vi skulle starta i 3 olika agilityklasser och dagen började med att vi fick mäta in oss så vi officiellt tävlar i rätt storleksklass. Inte helt otippat hamnade vi i XS klassen. Molly mätte in på 23,5 cm och under 28 cm tillhör man XS klassen. Sen finns det även S, M, L och XL att tävla i.

Efter första starten hade vi kommat hem en rosett och hamnade på en 2:a plats, trots en rivning. Allt funkade som det skulle och jag gjorde det jag hade tänkt mig när jag gick banan. Man har 8 minuter på sig att lära sig banan och planera vändningar, byten och vägval.

2:a plats i dagens först lopp

Även i andra starten fick vi en rivning men gled i på en 2:a plats igen. Här blev det inte riktigt som jag tänkt och jag missade ett byte men redde ut situationen ändå och Molly fixade att göra det jag ville trots att jag tabbade mig.

2:a plats i dagens andra lopp

Sista loppet nollade vi och vann och med det så kammade vi hem vår första “pinne” i vår allra första officiella tävling.  Även här gjorde jag ett misstag men som vi löste tillsammans och lyckades ta oss runt banan, även om det var lerigt och halt som attans efter dagens 287 ekipage på banan.

1:a plats i dagens 3:e lopp

Helgens rosettskörd, min vovve är sååååå bra