Vin

Sommarfavorit och en känsla av härliga sommardagar

Sommarfavorit

Don Simon Premium Sangria  är en nyhet i elegant förpackning. För mig är Sangria en sommarfavorit och lägger man dessutom till flaskan som Don Simon kommer i så är det maxat med sommar. Jag serverar alltid min sangria med massor av is och blandade frukter och bär. Eftersom den har lite lägre alkoholhalt äv vin så passar det perfekt på lata dagar på landet när man vill dricka något svalkande i solen. Det går även bra att drick till viss mat.

Det var när romarna invaderade Spanien redan 207 år f. Kf som dom började plantera druvor och som sen blev en stor del av Spanien. Det som hände med vintillverkningen var att spanjorerna började tillsätta bland annat citrus och kryddor i det rödas vinet. De kallade drycken för sangria efter sangre, som är spanskans ord för blod, och syftar till vindryckens röda färg. 

Don Simon Premium Sangria är en nyhet och produceras av Spaniens största vinhus, J. García Carríon. Premiumsangrian har en omsorgsfull blandning av kryddor, frukt och socker, och den har även en lätt kolsyra. Enligt producenten ska den ha en välbalanserad doft med mörka bär, körsbär, citron, kanel, kryddpeppar, vanilj och frukt. Smaken ska ha en trevlig sötma som piggas upp av den lätta kolsyran. I den fruktiga eftersmaken finare man inslag av mörka bär, pomeranskryddor och frukt. 
J. García Carríon, grundades 1890 i Jumilla i Spanien av José García-Carrión. Sedan dess har J. García Carríon vuxit och är idag det största vinföretaget i Europa och det femte största i världen. De har försäljning till 130 länder på 5 kontinenter och äger bland annat vingårdar och vinerier i tio spanska D.O-områden: Rioja, Ribera del Duero, Cava, Penedès, Valdepeñas, La Manca, Jumilla, Rueda och Toro.

Jag hoppas på fint väder på valborg för då tänker iallafall jag fira in våren med sangria