Okategoriserade

Tar du väl hand om din bil?

Tänk dig överallt man åker i väg på så tar man alltid bilen med sig. En bil blir nästan som ens bästa vän för den följer med en precis överallt. Den dagen man tar körkort så är man verkligen vuxen på alla sätt och vis. När man åker i sin bil så spelar vädret heller ingen roll vare sig det är regn eller snö.

När det är snö så måste man kanske rengöra bilen eller sätta i gång den tidigare. Att man sätter i gång bilen tidigt är för att is och snö ska kunna smälta innan man ens får köra i väg bilen. Om man tex ej rengör bil från is och snö kan man också bli stoppad av polisen för att man inte ser i bak i bilen. Det är också en stor fara för andra om du inte kan se när du backar.

Det som också är bra när du har en bil är billigaste bilförsäkringen för att kunna spara in dina pengar också. När man spar in pengar på billiga försäkring då får man också råd att besöka sin favoritrestaurang för den sparade slanten. Det folk inte tänker på är att dessa fasta kostnader är återkommande precis som en hyra. När det är sommar slipper man snö och is för då kanske man får stå ut med regn i stället. Regn är inte lika jobbigt för man kan fortfarande direkt köra bilen oavsett hur mycket det regnar. Det är ändå viktigt köra försiktigt oavsett vad det är för väder man har att göra med.

Detta kan vara bra att ha i bilen:

  • Ha alltid med dig en vattenflaska för när man kör behöver man alltid vatten för att slippa vara törstig om det ej går att stanna upp.
  • Servetter om du skulle behöva torka bilen eller torka händerna.
  • En smörgås är aldrig fel med lite god pålägg tex med ost, smör, gurka och kaviar.
  • GPS så att du alltid vet var du är på väg och var du befinner dig om du råkade åka vilse

En bil är också bra att ha om du tex ska gå på bakluckeloppis dvs man öppnar bakluckan på bilen och har sina gamla varor där som man sedan säljer till andra personer som behöver varan. Då brukar det också finnas annonser ute när man anordnar sådana så kan man enkelt hänga på.

Då är det också bra med en försäkring för man kanske råka köra in i varandra när bilarna står så nära varandra. Alltid bra att försäkra en bil för kostnaderna kan vara mycket mer än vad man har räknat med.