Ny dag i Hongkong

Ytterligare en dag i Hongkong

Vädret var perfekt för en storstadssemester, mellan 23-25 grader och strålande sol. Hur skönt som helst att knalla omkring i.

Idag hade vi egentligen inget speciellt inplanerat utan vi gav oss ut på stan för att upptäcka den. Vi vandrade nere vid vattnet denna gång till skillnad mot dagen innan när vi var mer i citykärnan.

Dom hade även fått upp en del juldekorationer som man kunde njuta lite av i värmen. Detta är på taket på K11 Art Mall som är ett lyxigt shopping center nere vid vattnet.

Vi spenderade en massa tid i detta shopping center. Promenerade omkring bland lyxiga butiker, tittade på shower som dom hade mitt i gallerian, kikade i otroligt dyra butiker med supercoola saker och spanade på folk.

Det var dans, sång och coola kläder som verkade vara temat på showerna i K11 Art Mall.

Vi åt även lunch på en japansk/kinesisk restaurang på samma ställe. Maten var ok, kanske inte bästa restaurangbesöket på resan men funkade fint för lunch.

Det fanns även mycket konst att kika på. Jag hittade min hund Bubbel. Precis som min hund så var det en röd pudel som dessutom hette Bubble.

Innan kvällens middag var vi självklart tvungna att hinna med ett besök på Hongkongs högsta roop top, eller det är faktiskt världens högsta takbar. den ligger på 118:e våningen på svindlande 480 meter höjd. Det är Ozone bar på The Ritz Carlton hotell som du hittar baren om du vill besöka den när du är i Hongkong.

Free-flow av Dom Pérignon

En cool grej dom har där som du kanske inte vill missa är deras söndagsbruncher. Det sägs att den är den bäst i stan och du har free-flow av Dom Pérignon. Det vill säga att du har fritt flöde av Dompan tills ni ätit klart. Men det kostar en slant också brunch och free-flowing Dom Pérignon 2008 kostar nästan 2000 kr och vill du slå till på brunch med Dom Pérignon Rosé Champagne kostar det drygt 3000 kr.

Vi fick en plats vid fönstren på kvällen vi var där

Detta var sista kvällen i stan för imorgon skulle vi bege oss till ett nytt ställe, nämligen med båt över till Macao. Kinas motsvarighet till Las Vegas.

Lämna ett svar

Till startsidan