Träning & Hälsa

Nobelfesten

Bortgjord på nobelfesten… Japp, det var jag som stod för det såklart. Jag tillsammans med Anita serverade bl.a. Drottningen och Prins Carl Philip. Allt har flytit på bra med ett undantag då Drottningen undrade varför jag ställde tallriken på golvet. Förklaringen vart en kort variant av att jag ar tvungen att byta en av gäternas tallrik som var laktosintolerant. Men det viktigaste var att jag skulle hinna med att servera Drottningen sås till hennes mat eftersom Kungen och Drottningen ska serveras först och det fanns inte en möjlighet att hinna bort med tallriken jag höll i. Annars flöt allting på hur bra som helst tills Drottningen bad om lite varmt vatten till thét som hon tyckte var lite starkt, när jag skulle tilltala henne stressad som jag var så sa jag –Du kan väl vara vänlig att säga till när du inte önskar mer. Man får inte säga du till Drottningen. Men åh andra sidan vad 17, bryr hon sig eller är det bara alla andra som bryr sig för att det ska vara så? Ja, jag vet inte.

Men det har varit en toppen kväll och det är kul att jobba Nobel festen då det är över 200 servis personal. När man jobbat några år så känner man igen mycket folk och det kommer alltid upp ett gammalt bekant gäng från Örebro som är med och jobbar.

Vi hade 1 314 gäster, 240 servitörer/vinservitörer, 42 kockar, 18 diskare, 10 hovmästare, 1 festvåningschéf och 1 källarmästare. Totalt används 24 300 porslin, bestik och glas. Det serveras 958 flaskor champagne, vin och avec under själva middagen. Allt detta serveras i det otroligt fina Stadshus vi har i Stockholm. Tyvärr kunde jag inte ta några bilder då mobil är fördjudet och tas om hand när man får sina passerkort, jag lyckades dock snika med min in men vågade inte riskera att bli påhoppad av Säpo eller liknande, fast det är klart vissa var ju riktigt söta så jag kanske skulle a tagit chansen att fotta lite. Fast om nu Carl Philip är singel så väntar jag på honom och struntar i Säpo.