Träning & Hälsa

Spikmatta 1

Äntligen här kommer första delen av 2 ang spikmattan. Som jag för övrigt knappt får använda då min dotter lagt beslag på den.

Spikmattan har sitt ursprung från Indien, där användes den av yogautövare för att lösa sina blockeringar såsom fysiska, emotionella och mentala. Ingen vet med säkerhet hur länge spikmattan har används för hela kroppen och öka medvetenheten hos människor. Uppskattningsvis i flera tusen år med det är ju väldigt defust.

I början av 1980-talet dök spikmattor upp i Ryssland där dom faktiskt användes inom sjukvården och tydligen med goda resultat. Med detta genomfördes också viss typ av forskning vid ryska sjukhus, forskningen visade på minskad inflamation, stärkte immunförsvaret, ny vävnad byggdes upp, ökad metabolism och minskade stress. Tyvärr har jag inte lyckats hitta underlaget för denna forskning så man får helt enkelt prova själv.. Dessutom ska det ha påvisat att psyket blir mer avslappnat, aggresivitet minskar och medkänsla ökar. Det visade sig tydligen att det skulle ha en gynnsam effekt vid depressioner.

Jag har själv bara hunnit använda den 2 gånger men upplevde det väldigt skönt och pratade just med min lillasyster Karin i telefonen och hon använder sin spikmatta så gott som varje kväll och skulle inte vilja vara utan den.

jag och min älskade syster