Träning & Hälsa

Defibrillator

Nu kan jag rädda liv även med en defibrillator, eller en hjärtstoppmaskin som det också kallas.

Som jag skrivit innan så är det nya rön angående HLR nu ska man börja med 30 kompressioner och sen 2 st inblåsningar.

Med en hjärtstoppmaskin kan man också lyckas få igång ett hjärta med hjärtflimmer vilket man inte kan genom enbart bara HLR.

Med HLR kan du bara understödja ett stannat hjärta eller få igång ett hjärtflimmer. Som jag skrev innan så är det först vid ett hjärtflimmer som hjärtstoppmaskinen kan få igång hjärtat.

Jag skulle absolut kunna tänka mig att utbilda mig mer inom sjukvård. Jag tycker att det är jätte intressant och sen känns det såklart väldigt meningsfullt. 

Sen kan jag erkänna att jag för många år sen var med i hemvärnet just av den anledningen att få meningsfulla utbildningar inom sjukvård. Utbildningarna i kombination med att det var grymt bra träning att släpa omkring “skadade” på bårar i skogen och en fantastisk sammanhållning, gjorde att det var en fantastiskt rolig tid.