Träning & Hälsa

Mycket gott!

Gott, jag älskar verkligen färska hallon. Nyttigt är det också 100 gram innehåller följande:

C-vitamin 25 mg

Folat 26 mikrogram

B2-vitamin 0,098 mg

B3-vitamin 0,90 mg

Kalium 125 mg

Koppar 0,081 mg

Magnesium 18 mg

Mangan 1,01 mg

*C-vitamin har jag skrivit om tidgare

*Folat och folsyra är samma typ av B-vitamin skillnaden är att folat finns naturligt i mat och folsyra är konstgjot. Båda är en viktig faktor för tillväxt. Det krävs också för att blod ska bildas (dom röda blodkropparna) Ämnet stimulerar produktionen av mjölk hos gravida kvinnor. Dessutom har den en positiv inverkan på hud och matspjälkningen.

*B2-vitamin hjälper en massa andra näringsämnen att klara av sina uppgifter sen har den viktiga uppgifter på cellnivå som jag inte kommer att gå in djupare på nu iaf

*B3-vitamin och innehåller 2 olika ämnen jag vet inte så mycket om B3-vitamin men att det ena ämnet används vid sjukdomen parkinsons sjukdom.

*Kalium är bra förvattenbalansen i kroppen, musklernas funktion, normal njurfunktion, nervfunktionen och sänka ditt blod tryck om det skulle vara högt.

*Koppar behövs för att kunna använda järn och syre också för att bilda blod. Bra mot fria radikaler och det är en antioxidant.

* Magnesium är bra för bl.a benstommen, muskler, nerverna och cellernas funktion, levern och immunförsvaret, hormonsystemet och matsmältningen.

*Mangan är cellens försvar mot fria radikaler det har också betydelse för utvecklingen av leder, benstomme och brosk.