Träning & Hälsa

Alexandras prat om mat

Hej!

 

Jag har fått den stora äran att få gästblogga här hos Emma några veckor framöver, kul! Jag jobbar med kostrådgivning så det kommer så klart att handla om just det – min stora passion; mat!

Jag försöker peppa mina klienter till att få en bättre kosthållning. De flesta skyller på tiden…. Man hinner inte, matlagning tar så lång tid… Det är en evig kamp det där… visst? Men det går!!!

Igår började en brittisk matlagningsserie på SVT 2 Snabbare än snabbmat. En ny känd toppkock (kul ord det där… ) per vecka åker hem till en snabbmatsälskare och tar sig an utmaningen att laga deras favoriträtt…. Det ska gå snabbt och vara billigt. Ska bli spännande att se vad de kommer upp med!

Tänkte jag delar med mig av mina snabbmatstips till er under mina veckor här hos emma.

 

Först ut: FINDUS! Många associerar Findus med hel- och halvfabrikat…. Men de har bra grejer också!

 

Bland annat Findus Wok Classic 

och Findus ”Våra finaste” där man kan välja på ”Sockerärter, broccoli och små fina ärter” eller ”Regnbågsblandning”.

  

 

Stek en kycklingfilé i kokosfett (bra kvalité kokosolja finns på hälsokosten) eller smör. Tillsätt salt, peppar och ½ tsk sambal oelek. Koka eller stek Wok Classic. KLART! Super gott till lunch eller middag. Om du vill göra måltiden lite matigare kan du koka pasta eller bulgur också. En klick matlagningsyoghurt kan vara gott till.

Laxfilé (gräddas i ugn 20 minuter med salt och citronpeppar på ) med regnbågsblandning är också super gott och enkelt.

 

Hörs igen om en vecka!

 

Alexandra